Podcast: Gasellit-yhtyeen Päkä kertoo "lopun alusta" ennen raitistumistaan: "Lapsiperheet Tallinnan-matkan jälkeen vetelivät ohi, kun oksensin roskikseen"

Näin huippusuosittu rap-yhtye Gasellit sai alkunsa 8:13
Katso myös: Näin huippusuosittu rap-yhtye Gasellit sai alkunsa

Gasellit-yhtyeen Päkä kertoo Gogin kantabaari -podcastissa nolosta "walk of shamestaan".

Gasellit-yhtyeestä tuttu Pekka "Päkä" Salminen sekä vaikuttaja ja valokuvaaja Janita Autio vierailevat juontaja Gogi Mavromichaliksen luotsaaman Gogin kantabaari -podcastin tuoreimmassa jaksossa.

Nykyisin raitis Päkä kertoo jaksossa kaikkein pahimmasta "walk of shamestaan", eli tilanteesta, jossa hän on kostean illan jälkeen palannut häpeissään takaisin kotiin. Kyseinen tapaus sattui, kun Gasellit-yhtye oli esiintymässä useampana päivänä putkeen Abi Goes Tallinn -tapahtumassa, jossa abiturientit lipuvat laivalla Tallinnaan juhlimaan.

– Vedimme keikkaa diskossa joka yö, ja niitä risteilyitä on monta päivää putkeen. Asuimme neljä päivää Tallinnassa. Kolme päivää olimme siellä ihan työmodessa, vedimme keikat ja menimme hotelliin nukkumaan. Sitten tuli se viimeinen päivä, Päkä alustaa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Viimeisenä päivänä yhtye alkoi olla jo hitusen tympääntynyt samanlaisina toistuviin päiviin. Niinpä he suuntasivat hotellin kylpyläosastolle ja kittasivat muutamat juomat, jonka jälkeen he vetivät reissun viimeisen keikkansa.

Keikan jälkeen oli luvassa karonkka, eli päätösjuhla, johon osallistui koko Abi Goes Tallinn -järjestäjätiimi.

– Aloimme sitten nakuttaa (juoda) ihan tosissaan. Sitten tulee tämä kuuluisa black out. Muistan, että minut on heitetty hotellihuoneeseeni kahdeksalta aamulla, ja minulla oli yhdeltätoista kello soimassa, että ehdin lauttaan, joka tuo minut takaisin Helsinkiin. Mutta olin laittanut kellon taktisesti soimaan 15 minuuttia ennen lautan lähtöaikaa, hän jatkaa.

Päkä kertoo heränneensä paniikissa ja soittaneensa itselleen taksin terminaaliin. Juokseminen ei kuitenkaan auttanut, sillä räppäriä ei enää päästetty laivaan.

Tilanne meni väsymyksen ja huonon olon takia itkuksi. Kaiken lisäksi Päkällä oli muutaman tunnin päästä kummipoikansa syntymäpäiväjuhlat Helsingissä.

Ei auttanut muu kuin ostaa liput seuraavaan laivaan toisesta terminaalista.

Laivalla eilisen ilopito alkoi hikoiluttaa toden teolla. Päkä kertoo käyneensä laivan käytävälle makaamaan, sillä kaikki hytit olivat täynnä.

Räppäri kertoo nukahtaneensa hetkeksi laivan lattialle, kunnes hän heräsi siihen, että "eiliset tulevat ylös". Hän silmäili ympäristöään ja koetti paikantaa jotain, johon voisi oksentaa. 

– Näin oven, joka oli auki. Juoksin ovesta sisään ja näin jonkun sellaisen ravintolan keittiön. Joku tuli huutamaan minulle, että sinä et tule tänne. Käännyin ympäri ja ajattelin, että enää ei ole aikaa. 

– Keskellä käytävää oli roskis, menin siihen ja mietin, että tämä on noloin hetki, jonka olen ikinä kokenut. Siinä lapsiperheet Tallinnan-matkan jälkeen vetelivät ohi, kun oksensin roskikseen, hän kertoo.

Puoli vuotta tapahtuneen jälkeen Päkä laittoi korkin kiinni. Hän kertoo tapahtuneen olleen ikän kuin "lopun alkua" juomisensa suhteen. 

Lue myös:

    Uusimmat