Tupo-tunnelmat kiristyvät

STTK:laisen Toimihenkilöunionin puheenjohtaja Ilkka Joenpalo ihmettelee Teollisuuden ja Työnantajien liiton päätöstä lykätä osallistumistaan tuloneuvotteluihin. Joenpalon mukaan olisi TT:nkin etu ajaa vakaita työmarkkinoita ja kilpailukyvyn turvaavan linjan jatkumista.

Joenpalo muistutti, että liittokierroksella esimerkiksi tuloveroon ei voi vaikuttaa lainkaan, koska valtio on siinä tilanteessa neuvottelupöytien ulkopuolella. Tulopolittisen neuvottelukierroksen jatko selvinnee ensi viikolla, jolloin on määrä selvitä, viekö TT:n jarruttelu tuloneuvottelut pattitilanteeseen.

TT yllätti muut työmarkkinajärjestöt viime maanantaina päättämällä, että se jää odottamaan tietoja palkkavaatimuksista ennen kuin ilmoittaa valmiuksistaan neuvotella uudesta tulosopimuksesta. Järjestö tarkastelee tilannetta uudelleen ensi viikon torstaina.

Kaikkien palkansaajakeskusjärjestöjen hallitukset kokoontuvat ennen torstaita: SAK:n maanantaina ja STTK:n sekä Akavan hallitukset keskiviikkona.

SAK puhuu tupon puolesta

Lauri Ihalainen

SAK toivoo tupoa ja työllisyyspakettia tulevan epävarmuuden helpottajaksi. SAK:n puheenjohtajan Lauri Ihalaisen mukaan työmarkkinoiden kattava työehtosopimus ja merkittävä työllisyyspaketti synnyttäisi sillan edessä olevan epävarmuuden jakson yli.

Ihalainen arvioi kansalaisten ja SAK:n jäsenien odottavan kattavaa tuloratkaisua, eikä neuvottelukierrosta saisi viivyttää enää yhtään. Ihalainen ei kuitenkaan vielä paljastanut mitään liitonsa palkkavaatimuslinjasta.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat