Mainos

Tuore mittaus: Rinteen valinta nostaisi SDP:n suosiota

24:21

Puheenjohtajavaihdos Jutta Urpilaisesta Antti Rinteeseen lisäisi SDP:n kannatusta. Tämä käy ilmi TNS Gallupin tekemästä ja MTV Uutisten haltuunsa saamasta mielipidemittauksesta.

Tutkimuksessa kysyttiin, millainen vaikutus kannatukseen on sillä, että Jutta Urpilainen tai Antti Rinne valittaisiin SDP:n puheenjohtajaksi.

Suomalaisista reilu neljännes (27%) on sitä mieltä, että Rinteen valinta lisäisi demarien suosiota joko paljon tai jonkin verran. Nykyisen puheenjohtajan ja valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen uudelleenvalinta taas kasvattaisi puolueen suosiota joko paljon tai jonkin verran vain 8 prosentin mielestä.  

Neljännes (26%) taas uskoo, että Jutta Urpilaisen valinta vähentäisi SDP:n suosiota jonkin verran tai paljon. Rinteen valinta taas heikentäisi SDP:n kannatusta jonkin verran tai paljon 10 prosentin mielestä.

Lähes puolet (48%) on sitä mieltä, että Urpilaisen jatkolla puheenjohtajana ei ole vaikutusta SDP:n kannatukseen. Rinteen vastaava luku on 32 prosenttia. Kysymykseen ei osannut vastata Urpilaisen kohdalla 18 prosenttia ja Rinteen 31 prosenttia. 

Kyselyssä eroteltiin myös SDP:n kannattajat. Demarikannattajien keskuudessa Rinteen ylivoima on selvempi.

40 prosenttia demareista on sitä mieltä, että Antti Rinne voi kasvattaa puolueen suosiolukemia paljon tai jonkin verran. SDP:n tukijoista taas 12 prosenttia uskoo, että Urpilaisen johdolla puolueen kannatus voisi lisääntyä paljon tai jonkin verran.

Vastaavasti Urpilaisen puheenjohtajuus vähentäisi puolueen suosiota jonkin verran tai paljon 23 prosentin mielestä ja Rinteen kohdalla 10 prosentin. 

Reilu puolet (57%) demareista näkee, että Urpilaisen jatkolla ei olisi mitään vaikutusta SDP:n kannatukseen. Neljännes (26%) taas näkee, että Antti Rinteen valinta SDP:n seuraavaksi puheenjohtajaksi ei vaikuta puolueen suosioon millään tavalla. Kysymykseen ei osannut vastata 8 prosenttia (Urpilainen) ja 24 prosenttia (Rinne).

Kysely tehtiin 3. - 14.3. eli ennen hallituksen kehysriihtä. Otos oli 1001 ja virhemarginaali kolme prosenttiyksikköä suuntaansa. 

Tähän asti tehdyissä kyselyissä moni demariaktiivi on kannattanut Rinnettä SDP:n seuraavaksi puheenjohtajaksi mm. puolueen alhaalle jämähtäneiden kannatuslukujen ja vaalitappiokierteen vuoksi. Helsingin Sanomien uusimmassa gallupissa SDP:n kannatus oli 16,3 prosenttia ja se oli neljänneksi suosituin puolue keskustan, kokoomuksen ja perussuomalaisten jälkeen. 

Kovat kehysriihipäätökset ja puheenjohtajapeli puhuttavat demariväkeä myös huomenna, kun SDP:n puoluevaltuusto kokoontuu Helsinkiin. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.