Jukka Jalosen ratkaisu yllätti Petteri Sihvosen – kahta NHL-vahvistusta odotetaan yhä vesi kielellä: "Jyrää kaiken yli"

Petteri Sihvonen on yllättynyt Jukka Jalosen ratkaisusta jättää käytännössä vain kaksi kisapassia leimaamatta ennen MM-kisojen avausottelua. Kolmas leimaamaton passi on korvamerkitty Mikael Granlundille.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Suomen MM-joukkue on tällä hetkellä virallisesti 22 pelaajan vahvuinen, kun Leijonat leimasi torstai-iltana kolmen maalivahdin, seitsemän puolustajan ja 12 hyökkääjän passit turnauksen direktoraatin kokouksessa.

Perjantaiksi Suomeen odotettu NHL-vahvistus Mikael Granlund ei löytynyt vielä nimetystä MM-ryhmästä, mutta hänen passinsa leimataan todennäköisesti ennen lauantaina pelattavaa Latvia-ottelua.

Näin ollen Leijonien MM-ryhmään voidaan vielä myöhemmin lisätä kahden vahvistuksen nimet.

MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen myöntää pitävänsä Jalosen liikettä odottamattomana.

– Jukka Jalonen näyttää toteuttavan aika maltillista linjaa näiden NHL-vahvistusten suhteen. Olin odottanut, että olisi jätetty vähän enemmänkin auki näitä paikkoja. Olen yllättynyt, että noinkin paljon on naulattu kiinni, Sihvonen sanoo.

Kulttipelaaja Jonne Virtanen haastoi Petteri Sihvosen jääkiekon MM-kisastudiossa –"Pelottaako?" 2:35
Kulttipelaaja Jonne Virtanen haastoi Petteri Sihvosen jääkiekon MM-kisastudiossa: ”Pelottaako?”

Sihvonen tähdentää, että Leijonien johto on poikkeuksellisessa tilanteessa, sillä MM-kotikisojen imu on ollut NHL-pelaajien keskuudessa poikkeuksellista, ja tarjolle olisi ollut mahdollisesti tupsahtamassa pian tukku tähtiä.

Dallas Stars roikkuu enää yhden tappion päässä putoamisesta, ja seuran riveissä tuikkii Miro Heiskasen, Roope Hintzin ja Esa Lindellin kaltaisia suomalaistähtiä. Myös Aleksander Barkovin, Anton Lundellin ja Eetu Luostarisen Florida Panthersin putoaminen on mahdollista, vaikka joukkue johtaakin sarjaansa Washington Capitalsia vastaan.

– Nyt tässä on lähes tulkoon suljettu ovi Floridan pelaajilta. He ovat selvästi miettineet, että jossittelun kanssa on osattava elää. Kuitenkin tapana on ollut kohtuullisen ajoissa lyödä se joukkue lukkoon, Sihvonen näkee.

– Tämä on silti pieni myönnytys siihen suuntaan, että vähän odotellaan.

"Fantasiavaihtoehto"

Dallas Starsin pudotuspelisarja on katkolla Calgary Flamesille varhain lauantaiaamuna. Jos Dallasin kausi päättyy, Leijonat voi saada jättipotin.

– Fantasiavaihtoehto on Miro Heiskasen ja Roope Hintzin saapuminen, Sihvonen maalaa.

Loistavasta luistelustaan tunnettu Heiskanen on yksi NHL:n parhaista puolustajista, Hintz on puolestaan tuulennopea ja maaleja sylkevä huippusentteri.

– Miro Heiskanen jyrää kaiken yli, jos hän tulee, Sihvonen hehkuttaa.

Jos Dallas jatkaa kauttaan NHL:ssä, katseet kääntyvät länsinaapuriin.

– Realistinen vaihtoehto taas on odotella puolustaja Julius Honkaa ja hyökkääjä Juhani Tyrväistä.

Tyrväisen, Hongan, Sami Lepistön ja Jesse Virtasen kausi päättyy torstai-iltana Ruotsin SHL:n seitsemännessä finaalissa.

Kokenut Lepistö on takalinjojen luottoratsu, mutta Sihvonen uskoo Hongan olevan todennäköisempi valinta Luulajan kaksikosta.

– Hän on joukkueessa tietenkin, mutta SHL-finalistien kolmesta pakista Hongan valintaa puoltaisi se, että hän on rightin puolustaja.

Leijonat aloittaa urakkansa perjantaina Norjaa vastaan kello 20.20 alkavassa ottelussa. Lauantai-iltana MM-kisat jatkuvat ottelulla Latviaa vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat