Imetys vai pulloruokinta? Toista lastaan pullosta ja toista rinnasta syöttäneeltä äidiltä vahva kannanotto

Kaksi lasta lyhyessä ajassa saanut äiti muistuttaa, ettei turhaa syyllisyyttä kannata tuntea, jos imetys ei sujukaan niin kuin haluaisi.

Äidinmaidon hyödyistä vauvalle puhutaan paljon, eikä tuleva äiti voi välttyä jopa tietynlaiselta painostamiselta asian suhteen. Moni asettaakin itselleen tiukat tavoitteet imetyksen onnistumiseksi.

Vaikka äidin rintamaidosta on vauvalle kiistatonta hyötyä, aina imetys ei kuitenkaan onnistu. Pääasian tulisikin olla, että lapsi on ravittu, terve ja onnellinen. Näin toteaa Maya Voderstrasse, joka Instagram-kuvassaan hän imettää toista lastaan ja syöttää pullosta toista.

Päivityksessä hän kertoo syyt tilanteen taustalta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Muiden naisten upeita imetyskokemuksia seuranneen Voderstrasse tiesi itsekin haluavansa imettää jälkikasvuaan.

– Unelmoin aina imettäväni lastani niin pitkään kuin pystyisin, hän kertoo Instagram-päivityksessään.

Äiti kertookin imettäneensä ensimmäistä tytärtään siihen saakka, kun tämä oli puolen vuoden ikäinen. 

– Ja rakastin kaikkea siinä. Se oli meidän aikaamme yhdessä, niin erityistä... eikä kukaan voinut viedä sitä minulta. Tulin raskaaksi, kun hän oli kahden kuukauden ikäinen, ja siihen mennessä, kun hän oli melkein kuuden kuukauden ikäinen, maitoni oli tiessään, kuivunut, ihan kuin vain kadonnut. Sydämeni tuntui särkyvän ja syyllisyys valtasi minut, Vodenstrasse sanoo.

Äidin piti jatkaa tyttären ruokkimista pullolla.

– Ajattelin, että yhteytemme katoaisi ja hän ajattelisi, etten olisi hänen turvanaan, kunnes tajusin sen: mikään ei ollut muuttunut. Tämä oli edelleen meidän aikaamme, hän tarttui edelleen hiuksiini ja hymyili minulle silmillään. Hän oli niin onnellinen. Syötetty. Rakastettu.

Vodenstrasse imettää nyt nuorimmaistaan, mutta saa lohtua tietäen, että jos imetys ei jostain syystä onnistuisikaan, lapsella olisi silti kaikki hyvin.

Äiti haluaakin muistuttaa muita siitä, että olipa oma valinta tai tilanne, mikä hyvänsä, ei kannata kantaa siitä syyllisyyttä.

– Rakasta vain heitä ja tee parhaasi, äiti ohjeistaa.

Imetys vai pullo – Vodenstrassella on tähän siis selvä vastaus:

– Minusta syötetty on paras.

Lähteet: Parents, Instagram

***

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja