"Aiheutti minulle käsittämätöntä tuskaa" – naisen imetyskokemus kerää huomiota

Kaunistelematon teksti paljastaa, kuinka raju kokemus imetys voi tuoreelle äidille oikein olla. 

Imetyksen aiheuttama kipu on yleinen ilmiö, jota ilmaantuu etenkin imetyksen alkuvaiheessa. Kivusta puhutaan kuitenkin vähän, eivätä kaikki tuoreet äidit ole lainkaan tietoisia imetyksen kivuliaisuudesta. 

Tuoreen äidin, Constance Hallin Facebookissa julkaisema kuva haluaa levittää tietoa tästä imetyksen vaietusta puolesta. Kaunistelematon kuva on lähtenyt leviämään nopeasti sosiaalisessa mediassa, ja siitä on tykätty jo kymmeniä tuhansia kertoja. Kannustavien kommenttien myötä joukko äitejä on ryhtynyt jakamaan omia imetyskokemuksiaan netissä. 

"Älä koskaan tunne epäonnistuneesi"

Naisen rehellinen päivitys paljastaa hetkiä, jotka jäävät tuoreiden äitien elämässä usein liian vähälle huomiolle. 

"Sekä rinta- että pulloruokinnassa on omat hyvät ja huonot puolensa. Rintaruokinnassa sinun ei tarvitse pestä tai desinfioida pulloja. Imetys ei kuitenkaan aina ole hohdokasta ja helppoa. Kun odotin esikoistani, olin todella innoissani siitä, millaisen yhteyden saisin lapseeni imetyksen välityksellä. Hymy kuitenkin karisi pian kasvoilta ja tunsin itseni petetyksi.

En odottanut, että itkisin verenvuotoa, jonka pieni vauva sai aikaan nännistäni. Se aiheutti minulle käsittämätöntä tuskaa. Hikiset hiukset sutaistuna ponihännälle ja happaman maidon tuoksu. Se ei ollut kaunista.

Kaikki vauvat eivät ime rintaa luonnollisesti, vaan heitä täytyy opettaa. Vauvan opettaminen on vaikeaa ja turhauttavaa. Kerran mieheni seisoi ovella ja kysyi, voisiko hän tehdä jotain hyväkseni. Minun teki mieli heittää häntä jollain, sillä hän ei kuitenkaan ymmärtäisi.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

Kolmas lapsistani on syntynyt etuajassa, joten minulla on paljon kokemusta maidon pumppaamisesta. Nyt vaihdan mieluummin pumpun äidinmaidonkorvikkeeseen, sillä mikään ei ole sen koettelemuksen arvoista. Nännin imaisu rintapumppuun tuntuu siltä, kuin lapsi puhaltaisi ikkunaan ja sinä olisit sen toisella puolella. Se vain litisti ja tuntui väärältä. Jos joku mainostaa rintapumpun tuovan vapautta, hiljennän hänet. 

Kaksoset vieraantuivat rinnalta itsestään, luultavasti sen ansiosta, että annoin heille korviketta suurimman osan ajasta. Onko minun suhteeni heidän kanssaan muuttunut? Ei todellakaan, se on vahvistunut. Suhteeni kaikkiin lapsiini on vahvistunut, sillä olen nyt paljon rauhallisempi, rennompi ja levänneempi.

Älä koskaan tunne epäonnistuneesi imetyksessä. Kuningattaret eivät epäonnistu. Toiset muuttavat mielensä, toiset eivät koskaan halunneet tehdä sitä ja toisille ei ollut muuta vaihtoehtoa. Kukaan heistä ei kuitenkaan ole epäonnistunut. Kun vauva on ruokittu, se on menestys!

PS: Kyllä, tämä on kuva minusta imettämässä kaksosiani. Nukun istuviltani, mutta silti olen hereillä. Tämä jos mikä on multitaskingia!"

Mihin äitiä tarvitaan? Suomalaislapset kertovat videolla:


Lähde: CostanceHall

Lue myös:

    Uusimmat