Mainos

Tuomittuja pedofiilejä vangittu uusista rikoksista Helsingissä

Helsingissä on paljastunut kaksi laajaa lasten hyväksikäyttöepäilyä. Niissä molemmissa epäillyt ovat palanneet takaisin vanhojen rikosten pariin heti vankilasta vapautumisen jälkeen.

Toisessa näistä tapauksista keski-ikäinen mies houkutteli vankilasta vapauduttuaan murrosikäisiä poikia asunnolleen. Siellä hän pyysi heiltä seksiä. Korvaukseksi pojat saivat alkoholia ja tupakkaa. Mies oli tuomittu yli kolmenkymmenen lapsen hyväksikäytöstä. Paluu vanhoihin puuhiin onnistui nopeasti, koska hän istui edellistä tuomiotaan vankilassa vain kaksi vuotta.

Toisessa tapauksessa keski-ikäisen miehen uhreina ovat hieman yli kymmenvuotiaat, netistä löytyneet tytöt. Hänkin on vapautunut hiljattain istuttuaan vuoden vankilassa yli 20:n tytön hyväksikäytöstä.

— Jos henkilöllä on pari-kolmekymmentä uhria ja siitä ollaan kaksi vuotta vankilassa, niin me käytännössä pyöritellään samoja kavereita koko ajan, sanoo rikoskomisario Jyri Hiltunen Helsingin poliisista.

Kemiallista kastraatiota harkitaan

Lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomitaan vuosittain yli kaksi sataa aikuista. Vankilassa pedofiileille olisi mahdollisuus tarjota hoitoa, jotta tekojen uusimisen riski olisi pienempi.

— Osittain kysymys on siitä, kuinka paljon on mahdollista tarjota hoitoa ja osittain on kysymys siitä, että nyt käytössä olevat tarjottavat hoitojaksot, joilla on tiukka rakenne, kestävät kahdeksan kuukautta. Kaikki tuomitut eivät ole niin pitkään vankiloissa, kertoo kriminaalipoliittisen osaston ylijohtaja Jarmo Littunen oikeusministeriöstä.

Oikeusministeriö valmistelee parhaillaan lakiesitystä kemiallisesta kastraatiosta. Siinä vankilasta vapautuvalle seksuaalirikolliselle annetaan säännöllisin väliajoin hormoneja, jotka vähentävät seksihaluja.

Lääkehoito olisi kuitenkin tarkoitettu lähinnä pidempää tuomiota istuville yhdistettynä muihin hoitokokonaisuuksiin ja se olisi vapaaehtoinen. Hallituksen esitys asiasta pyritään antamaan jo ennen kesälomia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.