Mainos

Tuomioja: Vasemmistolla on linja hukassa

Pitkäaikaisen vasemmistolaisen Erkki Tuomiojan mielestä SDP on kannatuksen kriisissä. Vain yksi jäsenkirjan omistava vasemmistolainen, Liisa Jaakonsaari, pääsi europarlamenttiin. Lisäksi SDP:n riveistä läpi pääsi Mitro Repo, jolla ei ole puolueen jäsenkirjaa.

- Liikaa on sisäistä tunnelmointia, vedetään verhot kiinni ja pidetään keskenään mukavaa. Uskotellaan että kaikki on hyvin ja lopetetaan itseruoskinta, Tuomioja kuvailee SDP:n tämänhetkistä poliittista tilannetta.

Tuomiojan mielestä vasemmiston kosketuspinta ihmisiin vähenee, kun jäsenistö vanhenee. Hän muistuttaa, että ihmiset eivät enää automaattisesti peri puoluekantaa.

- Mutta ei myöskään pitäisi ajatella, että puolue perittäisiin median kautta. Toimimme vähän liikaa päivän otsikon tarpeessa, että joka päivä pitäisi saada joku otsikko lehteen. Pitäisi olla ennemminkin selkeä perussanoma, jota toistettaisiin tarpeeksi kauan, Tuomioja miettii.

Tuomiojan mukaan uskottava oppositiopolitiikka on kadoksissa. Vasemmisto tukeutuu hänen mielestään liikaa siihen, että se kritisoi hallituksen esityksiä. Myös maailmalla vasemmiston tilanne on surkea.

- Vasemmisto kärsi suuren tappion, koska linja on täysin hakusessa. Ranskassa on perinteisesti protestoitu, mutta nyt on ymmärretty, että hallitusta vastaan protestointi ei auta, kertoo MTV:n kirjeenvaihtaja Helena Petäistö Brysselistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.