Mainos

Tuomioja tietovuodosta: Kokoomuksen sisäistä sekoilua

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd.) mukaan hänelle ei ole kerrottu mitään siitä, että entisen pääministerin Jyrki Kataisen lähipiiri arvosteli voimakkaasti hänen toimintaansa Venäjä-pakotteissa.

Valtiosihteeri Heinonen:

Suomen kanta haluttiin yhtenäiseksi julkisessa keskustelussa. Sellaisessa tilanteessa on normaali käytäntö, että sovitaan, kuka vastaa kommentoinnista.  

Tuomioja kommentoi STT:lle, että asia on kokoomuksen sisäistä sekoilua.

Tuomioja kertoo ihmettelevänsä kokoomusvaikuttajien puheita ja sanoo edustavansa Suomen ulkopolitiikkaa, ei kokoomuksen politiikkaa.

Nykyinen pääministeri Alexander Stubb (kok.) totesi aikaisemmin, ettei kommentoi uutista ennen MTV:n vaalitenttiä. Stubbin esikunnan mukaan uutinen ei vaikuta tietovuodon selvittelyyn.

Suomen Kuvalehti kertoi tänään aikaisemmin viikolla ilmitulleen tietovuodon viestien koskeneen Erkki Tuomiojaa. Sähköposteissa käy Suomen Kuvalehden mukaan ilmi, että Kataisen lähipiiri oli erittäin tuohtunut Tuomiojan toimintaan pakoteasiassa. Lehden mukaan valtiosihteeri Olli-Pekka Heinonen (kok.) esitti jopa, että Tuomiojalta evätään oikeus kommentoida sanktioita.

Heinonen: Suomen kanta yhtenäiseksi

Valtiosihteeri Heinonen kommentoi Suomen Tietotoimistolle tänä iltana, että Venäjä-pakotteiden kommentointi haluttiin keskittää pääministeri Kataiselle. Suomen kanta haluttiin yhtenäiseksi julkisessa keskustelussa.

- Sekä kotimaisessa että ulkomaisessa mediassa oli pohdittu, onko Suomella yhtenäinen kanta pakotteisiin.  

Heinonen tähdentää, että valtioneuvoston kanslian tehtävänä on koordinoida EU-politiikkaa ja pitää huolta, että Suomen kanta on yhtenäinen.  

- Sellaisessa tilanteessa on normaali käytäntö, että sovitaan, kuka vastaa kommentoinnista.  


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.