Mainos

Tuomioja: Tietoa Filippiinien iskusta ei ollut

Filippiinien armeijan isku panttivankeja ottaneita sissejä vastaan oli ulkoministeri Erkki Tuomiojan mukaan yllätys. Hänen mukaansa unionin jäsenmailla ei ollut hyökkäyksestä ennakolta tietoa.

-Kenelläkään meistä, ei Ranskalla, Saksalla eikä meillä ollut mitään etukäteistietoa siitä, että armeija menee sinne täydellä voimalla. Tästä olisi tullut pidättäyttyä niin kauan kuin kaikkia panttivankeja ei ole vapautettu, Tuomioja sanoo.

Tuomioja on tänään keskustellut Filippiinien tilanteesta Ranskan ulkoministerin Hubert Vedrinen kanssa. Filippiineillä on yhä mm. ranskalaisia panttivankeja. Ministereillä ei ollut kertoa uutta heidän kohtalostaan.

-Pahinta on tietysti tällaisessa tilanteessa pakko pelätä, Tuomioja sanoi. Vedrine muistutti, että alusta asti Filippiinien viranomaisia on pyydetty toimimaan siten, että panttivankien henkiä ei vaarannettava.

Tuomiojan mukaan Suomi pitää edelleen yhteyttä Ranskan ja Saksan kanssa, vaikka suomalaiset vangit Seppo Fränti ja Risto Vahanen ovat jo vapautettu.

-Meillä on asiassa yhteinen kokemus takana, Tuomioja toteaa. Filippiineillä on yhä 22 panttivankia. Heidän joukossaan on yksi amerikkalainen, kaksi ranskalaista, kolme malesialaista ja 16 filippiiniläistä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.