Mainos

Tuomioja: Tes-joustoja soveltava työnantaja järjestäytynyt

Sosiaalidemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Erkki Tuomiojan mielestä työehtosopimusten joustoja hyväksikäyttämään pääsevät työnantajat on luettava järjestäytyneiden työnantajien joukkoon, kun kyseisen alan sopimusten yleissitovuutta arvioidaan.

Tuomioja sanoi SAK:n demariryhmän kokouksessa Nurmijärvellä, että hallituksen esitys tes-joustojen käytöstä myös järjestäytymättömissä pienyrityksissä on asiallisesta merkitykseltään vähäinen. Hänen mielestään myös työmarkkinajärjestöt olisivat todennäköisesti sopineet samanlaisesta mallista.
-Näin olisi kuitenkin tapahtunut osana laajempaa kokonaisuutta. Kun tämä nyt puuttuu tarkoittaa se sitä, että eduskunnassa tulee nyt pyrkiä rakentamaan asian ympärille sellainen laajempi kokonaisuus, joka tekee esityksen hyväksymisen perustelluksi, Tuomioja sanoi.
Sd-ryhmä ottaa lopullisen kannan esityksiin, kun tiedetään, mistä kaikesta työelämään liittyvästä hallituspuolueiden ryhmät voivat mietinnössä ja sen käsittelyn yhteydessä sopia.

Tuomiojan mielestä keskustan täydennykset työreformiinsa voivat olla hyväkin asia. Muiden on hyvä tietää ennen vaaleja, mihin keskusta pyrkii.
Tuomioja pitää edelleen yhtenä mahdollisena vaihtoehtona sosiaalidemokraattien ja keskustan yhteistyötä vaalien jälkeen, ja hän toivoi, että työreformista annettava palaute ajaa keskustan vaaleihin mennessä yhteistyöpolitiikan tielle. (STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.