Mainos

Tuomioja: Suomi ei ole hajottamassa euroa

Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd) vakuuttaa, että Suomi ei ole hajottamassa euroa. Sen sijaan hänen mielestään olisi vastuutonta olla varautumatta siihen, että euro hajoaa.

Tuomioja tyynnytteli iltapäivällä keskustelua, joka oli syntynyt hänen haastattelustaan brittilehti Daily Telegraphissa. Lehtijutun sitaatit olivat Tuomioja mukaan oikein, mutta otsikko oli lehden. Jutun otsikon mukaan Tuomioja kertoi Suomen varautuvan euron hajoamiseen.

Tuomiojan mukaan hänen lausuntonsa eivät sisältäneet mitään uutta. Hän toisti, että jokainen maa tekee laskelmia kaiken varalta. Suomi on kuitenkin euron takana.

Tärkeää hänen mielestään on, että käydään avointa keskustelua. Jos halutaan muutoksia perussopimuksiin, valmistelu pitäisi hoitaa avoimesti.

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb (kok) ehti kommentoida haastattelua sanomalla, etteivät Tuomiojan spekulaatiot heijasta hallituksen näkemystä. Tuomioja arveli, että Stubb perusti näkemyksensä uutistoimisto Reutersin ensimmäiseen versioon, jossa hänen mukaansa puhuttiin Timo Soinin äänellä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.