Mainos

Tuomioja: Putinin puheet itsepuolustusjoukoista eivät ole uskottavia

Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) ei pidä uskottavana presidentti Vladimir Putinin lausuntoa, jonka mukaan Ukrainan armeijan tukikohtien piirittäjät eivät olisi Venäjän joukkoja vaan kuuluisivat paikallisiin itsepuolustusjoukkoihin. Tuomioja sanoi, että Venäjän hallitus on keskeisesti vastuussa tapahtumista.

Tuomioja arvioi tuoreeltaan, että Putinin lausunnot eivät kerro, että Venäjä olisi harkitsemassa uudelleen toimintaansa Ukrainassa. Tuomioja kertoi tosin ehtineensä tutustua puheeseen vain otsikkotasolla.

Tuomioja tapasi tänään Venäjän Suomen-suurlähettilään. Tapaamisen tarkoituksena oli tuoda Suomen ja EU:n kanta Venäjän tietoon.

Ulkoministeri Tuomioja korostaa, että Ukraina-asia ei ole Suomen ja Venäjän kahdenvälinen kysymys.

– Toivomme, että kahdenväliset suhteet eivät tästä ja mahdollisista uusista päätöksistä kärsi, mutta se riippuu tietysti myös siitä, mitä Venäjä seuraavaksi tekee, sanoo Tuomioja.

Tuomioja korostaa Etyjin roolia tilanteen ratkaisemisessa.

EU:n ulkoministerit ilmoittivat eilisen hätäkokouksen jälkeen olevansa valmiita muun muassa jäädyttämään Venäjän kanssa käytävät neuvottelut viisumivapaudesta sekä uudesta EU-Venäjä-sopimuksesta.

Mahdollisista pakotteista keskustellaan ylimääräisessä EU:n huippukokouksessa ylihuomenna.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.