Mainos

Tuomioja: Nato-linja ei muuttumassa

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan mukaan Suomen satamien ja lentokenttien antamisessa Naton käyttöön ei ole kyse askeleesta kohti Nato-jäsenyyttä.

Hallituksen mukaan suhde Natoon ei muutu. Suomi selvittää parhaillaan satamien ja lentokenttien Nato-yhteensopivuutta. Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä on tuominnut hankkeen.

Porin satamasta lähtevät suomalaisten kriisinhallintayksiköiden merikuljetukset. Nyt syynissä on sataman valmius ottaa tulevaisuudessa vastaan Nato-sotilaita.

Puolustusselonteon mukaan Suomen perimmäinen tavoite on varmistaa hädän hetkellä saatava ulkomainen apu, jos apua on jostain saatavilla.

Pääministeri Paavo Lipponen rauhoittelee Nato-yhteistyöstä virinnyttä keskustelua. Lipponen sanoi eduskunnan kyselytunnilla, että kysymys on rauhankumppanuuteen kuuluvasta yhteistyöstä ja pelkästä tietojen vaihdosta.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä suhtautuu kielteisesti Nato-joukkoihin Suomen satamissa ja lentokentillä.

- Suomi on kriisitilannetta varten varautumassa siihen, että Suomeen tulee Naton joukkoja, niin voidaanko enää puhua sotilaallisesti liittoutumattomasta maasta, puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja Jaakko Laakso (vas.) kertoo.

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan mukaan nyt varaudutaan kriisinhallintayhteistyöhön, jossa Suomi on EU:ssa mukana. Näin Suomi voisi osallistua paremmin Naton johtamiin operaatioihin.

-Tässä ei ole mitään dramaattista. Suomella ei ole omaan puolustukseensa liittyvää syytä olla tässä mukana, vaan nyt lähdetään nimenomaan kriisinhallintayhteistyöstä, Tuomioja (sdp) kertoo.

Yhtään lentokenttää tai satamaa ei vielä ole nimetty Nato-tarkoituksiin. Arviointityön ei pitäisi aiheuttaa valtiolle lisämenoja.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 11.4.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.