Mainos

Tuomioja: Jolon kriisissä pian edistystä

Ulkoministeri Erkki Tuomioja sanoi MTV3 Huomenta Suomelle, että Jolon saaren panttivankikriisi voi edetä positiiviseen suuntaan lähiaikoina.

Tuomioja kertoi panttivankineuvotteluissa olevan meneillään intensiivinen vaihe


Ulkoministeri Tuomiojan mukaan parhaassa tapauksessa jopa viikon sisällä voi Jolon panttivankikriisissä tapahtua myönteistä kehitystä. Hän sanoo, että panttivankitilanteessa on menossa intensiivinen vaihe, joka voi hyvinkin johtaa vankien vapauttamiseen.

Filippiineillä Abu Sayyaf -ryhmä vaatii panttivangeistaan 25:n miljoonan dollarin lunnaita. Filippiinien hallituslähteiden mukaan maksamalla 150 miljoonaa markkaa saataisiin vapaaksi kaikki neljätoista pääasiassa ulkomaalaista panttivankia, jotka siepattiin Malesiassa huhtikuun lopulla. Panttivankien joukossa on myös kaksi suomalaismiestä. Aiemmin tällä viikolla Filippiinien armeija vahvisti, että Abu Sayyafin jo vapauttamista panttivangeista on maksettu lunnaita 35 miljoonaa markkaa.

Viime aikoina sissit ovat väläyttäneet panttivankien vapauttamisen ehdoksi kehitysyhteistyötä, johon länsimaat ryhtyisivät Filippiinien islamilaisilla alueilla. Tuomioja kuitenkin torjuu tämänkaltaiset "naamioidut" lunnasvaatimukset.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.