Mainos

Tuomioja jarruttelee puolueiden verokilpaa

Ulkoministerin mielestä Suomessa tarvitaan kattava vähimmäisturvan kehittämisohjelma paikkaamaan 1990-luvun laman aikana ja sen jälkeen syntyneitä aukkoja.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja on huolissaan siitä, että hyvinvointi jää kevään eduskuntavaalien virittämän verokeskustelun jalkoihin. Hänen mukaansa puolueet on pantu kilpailemaan siitä, kuka tekee miltäkin alalta vetoavimman veroaletarjouksen.

- Jos tämä jää lopulliseksi asetelmaksi, on voittajaksi vaalituloksesta riippumatta jäämässä uusliberalistisiin oppeihin nojaava oikeisto, Tuomioja varoitti Lohjalla.

Tuomiojan mielestä Suomessa tarvitaan kattava vähimmäisturvan kehittämisohjelma paikkaamaan 1990-luvun laman aikana ja sen jälkeen syntyneitä aukkoja. Nyt olisi puhuttava siitä, miten ja missä järjestyksessä panostetaan perustulon jälkeenjääneisyyden korjaamiseen, lapsiperheiden ja eläkeläisten aseman parantamiseen sekä julkisten palvelujen vahvistamiseen.

Tuomiojan mukaan pelkästään vähimmäisturvaan keskittyvä köyhyyspolitiikka tuottaa eniten köyhyyttä.

- Vähäisintä köyhyys on siellä, missä kansalaisten toimeentulosta pidetään laaja-alaisesti huolta. Näissä kattavan sosiaaliturvan maissa myös vähimmäisturva on paremmalla tasolla kuin köyhyyspolitiikan maissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.