Mainos

Tuomioja: Iskut eivät olleet Suomea vastaan

Ulkoministeri Erkki Tuomioja ei usko, että päivällä kahden suomalaisliikemiehen hengen vaatinut isku Bagdadissa kohdistui Suomea vastaan.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja arvioi, ettei kahden liikemiehen surma Irakissa kohdistunut Suomea vastaan. Hänen mukaansa maassa on niin epävakaa tilanne, ettei kenenkään turvallisuutta voi taata. Suomen antamaa suositusta välttää matkustamista Irakiin ei ilmeisesti voi purkaa vielä pitkään aikaan.

EU:n ulkoministerikokoukseen osallistuva Tuomioja sanoi tänään Brysselissä, että liikemiehet olivat tapahtumahetkellä autossa, jota ajoi irakilainen kuljettaja. Turvamiehiä heillä ei tiettävästi ollut.

-On oletettavaa, että isku kohdistui autoon pelkästään sen takia, että siinä oli ulkomaalaisia. Mikään ei viittaa siihen, että tekijät olisivat valinneet kohteensa matkustajien kansallisuuden takia, Tuomioja huomautti.

Hänen mukaansa tapahtuma kuvaa Irakin tämänhetkistä ilmapiiriä ja sen epävarmuutta. Kenenkään turvallisuutta ei kukaan pysty tällä hetkellä takaamaan. Siksi kaikkien tulisi välttää matkustamista maahan. Jokainen lähtee sinne omalla vastuullaan.

(MTV3-STT)

Kaksi suomalaista liikemiestä on ammuttu aamupäivällä Bagdadissa.
(Seitsemän uutiset 22.03.2004)

Tapaus on järkyttänyt suomalaista liike-elämää.
(Seitsemän uutiset 22.03.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.