Mainos

Tuomioja: Isku Eurooppaan on ollut vain ajan kysymys

Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) pitää ranskalaislehteen tehtyä iskua järkyttävänä. Hänen mukaansa on kuitenkin ollut vain ajan kysymys, milloin jokin Eurooppaan suunnitelluista iskuista toteutuu.

– Tämä on nyt valitettavasti asia, joka on tullut keskelle Eurooppaa. Me elämme maailmassa, jossa sata koululaista saatetaan tappaa Pakistanissa tai Nigeriassa, mutta emme odota tätä keskellä Pariisia, Tuomioja sanoo.

Tuomiojan mukaan Euroopan turvallisuustilanne ei Ranskan tapauksen seurauksena ole sikäli muuttunut, että koko ajan on otettu huomioon, että jotain tällaista voi sattua.

– Tähän mennessä on varmasti estetty aika monta iskua, mutta nyt pääsi tällainen toteutumaan. Kun Isis on Lähi-idässä avoimesti uhkaamassa kaikkia länsimaita, on ollut vain ajan kysymys, milloin jokin isku pääsee toteutumaan. Tämän iskun tekijöistä ei tosin ole vielä tarkkaa tietoa, mutta kaikesta päätellen islamistiset ääriliikkeet ovat asialla. 

Tuomiojan mukaan siihen pitää varautua, että Euroopassa tulee lisää vastaavia iskuja. Suomikin voi olla kohde, vaikka tällä hetkellä Suomeen ei kohdistu mitään uutta uhkakuvaa. 

– Varautuminen Euroopassa on jo ollut korkealla tasolla, eikä tietenkään voi kokonaan sulkea pois Suomeakaan. Ei niin, että meillä olisi täällä suomalaisia kohteita, mutta kaikissa maissa on kansainvälisiä kohteita, joita terroristit voivat käyttää kohteenaan.

– Tiedossa ei kuitenkaan ole, että meihin kohdistuisi mitään uutta uhkakuvaa, ulkoministeri Erkki Tuomioja sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.