Mainos

Tuomioja haukkuu Helsingin Sanomat

Erkki Tuomiojan mukaan Helsingin Sanomat johtaa selvää ja systemaattista kampanjaa yhteiskunta- ja ulkopolitiikan oikeistolaistamiseksi.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) arvostelee kipakasti Helsingin Sanomien linjaa Internet-sivuillaan. Tuomioja kirjoittaa, että Helsingin Sanomat ja sen päätoimittaja Janne Virkkunen johtavat selvää ja systemaattista kampanjaa yhteiskunta- ja ulkopolitiikan oikeistolaistamiseksi.

Tuomioja nostaa esimerkiksi Virkkusen sunnuntaisen kolumnin, jossa Virkkunen asettuu tukemaan EVA:n raporttia Suomen menestyksen eväistä ja sanoutuu irti pääkirjoitustoimittaja Pentti Sadeniemen kolumnista, joka irvaili EVA-raportin mahtipontisuudelle ja saarnaavuudelle. Virkkunen totesi kolumnissaan, että lehden linja itse asiassa ei ole muuttunut, mikä on Tuomiojan mielestä harvinaisen selvää.

Jos Suomi todella on yhden totuuden maa, on HS ainakin selvästi valinnut oman totuutensa, ulkoministeri arvioi.

- Mediassa se yksi totuus löytyy EVA:n kaurapuurosta, jota HS ja muu pääkirjoittajien joukko yrittää syöttää vastahakoiselle kansalle, Tuomioja kirjoittaa.

Tuomiojan mielestä nyt voisi kysyä Bertolt Brechtiä mukaillen, eikö olisi aika vaihtaa kansa, kun se on menettänyt hallituksen luottamuksen.

- Tänään Brechtin kysymyksen voi esittää EVA:lle ja EK:lle. Heidän tupoviestinsä voi kärjistää muotoon, että kansan tulisi tehdä kaksi kertaa enemmän työtä puolta pienemmällä palkalla, jotta eliitti voisi nauttia kaksi kertaa suuremmista tuloista, mieluummin ilman verottajan häiritsevää väliintuloa, Tuomioja ryöpyttää.

Ulkoministeri antoi myös hieman kiitosta valtakunnan suurimmalle lehdelle; se julkaisi muutaman sentin uutisen arkkipiispa Jukka Paarman puheesta, jossa tämä ilmaisi huolensa suomalaisia arvoja uhkaavasta itsekkyydestä ja mammonasta ja siitä, mitkä arvot ohjaavat globaalista päätöksentekoa.

- Sitä sietäisi pohtia vähän laajemmin myös Helsingin Sanomissa, Tuomioja opastaa.

(MTV3-STT)

(Yhdeksän uutiset 15.11.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.