Tuomioja haluaisi SDP:lle jäsenäänestyksen hallitukseen menosta

SDP:n pitäisi järjestää jäsenäänestys siitä, onko tulevan hallituksen ohjelma hyväksyttävissä SDP:n hallitukseen osallistumisen kannalta, ehdottaa ulkoministeri Erkki Tuomioja blogissaan.

Tuomiojan mielestä SDP:n on osallistuttava hallitusneuvotteluihin.

– Minusta tällaisiin neuvotteluihin on maan aseman ja sen talouden vakavan tilanteen huomioon ottaen osallistuttava. Elämme niin vaikeita aikoja, ettei mitään kivaa hallituksessa ole jaettavissa eikä sellainen tietenkään houkuttele demareita, Tuomioja kirjoittaa.

Hänen mielestään on huomioitava sekin, miten paljon korvaamatonta vahinkoa voisi saada aikaan sellainen keskustaoikeistohallitus, jossa SDP ei ole mukana. Kaiken lisäksi senkin synneistä saisi demarioppositio herkästi kantaa vastuuta, hän sanoo.

Yhteiskuntasopimuksen yritys oli Tuomiojan mielestä tavoitteiltaan oikea, mutta sitä ei olisi edes pitänyt yrittää synnyttää tällaisella pakkoaikataululla.

– Meillä on kertynyt jo ihan riittävästi huonoja kokemuksia siitä, miten hyvinvointiyhteiskunnan tulevaisuutta koskevat miljardiluokan ratkaisut yritetään ajaa läpi puutteellisen valmistelun ja tiedon pohjalta pitkissä yliyön neuvottelutilanteissa, joiden ajattelemattomia seurauksia joudutaan selvittämään ja korjaamaan vielä pitkään.

Hallitustunnustelija Juha Sipilä (kesk) kertoo myöhemmin tänään, mitkä puolueet hän haluaa mukaan hallitusneuvotteluihin. Perussuomalaiset ovat todennäköisesti mukana, lisäksi Sipilän odotetaan valitsevan kokoomuksen tai SDP:n.   

Lue myös:

    Uusimmat