Tuomas Virkkusen kommentti: Uskaltaako Bayern lähteä finaaliin itsemurhataktiikalla?

1:16
Robert Lewandowski nousi korkeimmalle ja puski välierässä Lyonia vastaan Bayern Münchenin viimeisen osuman.

Mestarien liigan finaalissa kohtaavat ylivoimaisesti parhaimmat joukkueet Lissabonin miniturnauksesta. Suurin kysymys finaalin alla liittyy Hansi Flickin ideologiaan: uskaltaako hän edelleen peluuttaa puolustuslinjaansa niin korkealla kuin tähän asti?

Nyt on vastassa PSG, joka on antanut eniten läpisyöttöjä tämän kauden Mestarien liigassa. Neymar ja Kylian Mbappe yhdessä Angel Di Marian kanssa nauttivat niistä tilanteista, missä he pääsevät juoksemaan linjan taakse, missä on tilaa.

Heidän viimeistelyprosenttinsa on myös luokkaa parempi, mitä Lyonilla oli. Niitä saumoja, mitä Bayernin puolustus tarjosi Lyonille, ei PSG jätä käyttämättä. Paitsi ehkä Neymar, joka on kenties turnauksen paras pelaaja (yhdessä Lewandowskin kanssa) toistaiseksi, mutta viimeistelyssä hän ei ole onnistunut. Ellei sitten ole säästelyt finaalia varten?

Neymariin liittyy myös toinen kysymys Bayernin suuntaan. Atalanta rikkoi Neymaria yhdeksän kertaa, Leipzig seitsemän. Jos Bayern joutuu sukittamaan yhtä paljon, PSG saa vapareita vaarallisilta alueilta, mitkä jo edeltävissäkin peleissä olivat ratkaisevissa rooleissa PSG:n eduksi.

Pariisin kuninkaan pois ottaminen pelistä ei ole helppoa, mutta jotenkin Flickin ryhmän pitäisi saada Neymar pyörimään muodon ulkopuolelle. Silti, vaikka Neymar sinnekin ajautuisi, kukaan pelaaja ei ole onnistunut harhautuksissaan niin monesti kuin Neymar (6,5 onnistunuttta/peli) eikä antamaan avainsyöttöjä niin paljon kuin Neymar.

Korkeaa linjaa on kutsuttu jopa itsemurhataktiikaksi Bayernilta, koska vastassa on kenties maailman nopein pelaaja Mbappe. Mutta, Alphonso Daviesin lisäksi linjasta löytyy kyllä nopeutta.

Bayern-fanien keskuudessa on huolta aiheuttanut Jerome Boatengin jalkavaivat, jos hän ei pysty pelaamaan, hänen paikkansa ottaa isokokoinen Niklas Sule. Huolimatta siitä, että Sule kantaa päällään XXXXL-kokoista paitaa, hän on itse asiassa kellottanut nopeamman spurtin Bayern-vuosinaan kuin Boateng (34,8km/h vs 33,74km/h).

Toinen mielenkiintoinen Flickin valinta liittyy hyökkäykseen. Antaako hän edelleen Ivan Perisicin jatkaa, vaikka alla on heikko peli Lyonia vastaan vai pääseekö hyökkäysvoittoisempi Kingsley Coman avaukseen. Perisic on työteliäämpi ja puolustaa paremmin, mutta Coman on päässyt vastustajistaan 2,2 kertaa/peli ohi, kun Perisicin lukema on vain 0,2.

Thomas Tuchelin on tehtävä myös kova päätös. Jättääkö loukkaantumisista toipuneen Marco Verrattin odottelemaan toisen puoliajan vaihtoa vai uskaltaako muuttaa avaustaan ja tiputtaa sieltä jommankumman loistavasti esiintyneen Leandro Paredesin tai Ander Herreran?

Kaikki selviää illalla, ja yöllä tiedämme, kumpi teki oikeat valinnat.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja