Tuomas Virkkusen kommentti: PSG:n laatu ei vain riitä

Satoja miljoonia euroja pelaajiinsa syytäneen pariisilaisseura PSG:n laatu ei riitä vieläkään voittamaan Mestarien liigaa, kirjoittaa C Moren jalkapalloselostaja Tuomas Virkkunen.

Pääkuvan videolla Mestarien liigan Liverpool–PSG-ottelun voittomaali kahden viikon takaa.

MAINOS

Mestarien liiga suorana C Moressa

C More näyttää suorana lähetyksenä joka ikisen Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja La Ligan ottelun!

C Moren sivulle pääset tästä

Vuodesta toiseen on odotettu, koska PSG olisi valmis voittamaan pytyistä sen suurimman – viimeistään vuoden 2011 jälkeen, kun Qatar Sports Investments otti seuran haltuunsa.

Viimeisestä kuudesta liigamestaruudesta PSG on napannut viisi. Unai Emeryn viimeiseksi jääneellä kaudella PSG voitti kaiken mahdollisen Ranskassa, neljä eri pokaalia, mutta tippui jo aikaisessa vaiheessa Mestarien liigasta jälleen kerran. Sitä edellisellä kaudella tuli yksi kaikkien aikojen sulamisista Barcelonaa vastaan.

Tuskin mikään seura saa Euroopan jalkapallopiireissä niin paljon inhoa aikaan kuin PSG. Nasser Al-Khelaifin pistettyä joukkueen rakentamiseen satoja miljoonia kausi toisensa perään on PSG:n tippuminen Mestarien liigasta otettu yleensä ilolla vastaan. Toki puolustajiakin löytyy, mutta uusrikkaan pariisilaisen kömmähdyksille Mestarien liigassa on isossa kuvassa enemmän naurettu kuin niitä on surtu.

Viimeistään Neymarin ja Kylian Mpabben hankintojen jälkeen PSG:n piti olla jo oikeasti valmis estradille. Nyt näyttää siltä, että nämä hankinnat veivät PSG:n vielä kauemmaksi pytystä. Syynä eivät niinkään itse edellä mainitut huikeat pelaajat, vaan se että hankintojen jälkeen PSG on ollut vaikeuksissa UEFA:n Financial Fair Playn (taloudellinen reilu peli) kanssa.

Viime kesänä PSG ei juurikaan voinut käyttää rahaa hankintojen tekemiseen, ja Liverpool-peli näytti sen tylyllä tavalla. Lukemat olivat niukat (Liverpoolille 3–2), mutta pelillisesti PSG oli valovuosia Poolia perässä.

Joukkueen keskikenttä syötiin elävältä Anfieldillä, ja kun ottelun loppuhetkillä valmentaja Thomas Tuchel otti ex-Stoke-mies Eric Maxim Choupo-Motingin "kääntämään" pelin vielä pariisilaisille, kuppiloissa ympäri Euroopan tirskahdeltiin naurusta – jos porukka naurunkyyneleiltään edes näki peliä, koska Juan Bernat oli sentään tehnyt itsensä naurunalaiseksi jo ihan ottelun alusta lähtien.

Pois lukien PSG:n hyökkäyspää, materiaali on yksinkertaisesti aivan liian kapea voittamaan Mestarien liigaa. Tuchel ei ole taikuri, sanoi juuri Didier Deschamps, eikä edes taikuri veisi tätä ryhmää päätyyn saakka.

Kaikki Mestarien liigan ottelut katsottavissa suorina lähetyksinä ja suomeksi selostettuna cmore.fi-suoratoistopalvelussa. Alla keskiviikon tv-ottelut:

Lokomotiv Moskova – Schalke klo 19.40 C More Sport 2:lla
PSG – Crvena zvezda klo 19.50 C More Sport 1:llä (studio jo klo 19.30)
Tottenham – Barcelona klo 21.50 C More Sport 2:lla
Napoli – Liverpool klo 21.50 C More Sport 1:llä

Lue myös:

    Uusimmat