Mainos

Tuntuuko maailma menevän vain huonompaan suuntaan? Tässä 5 asiaa, jotka todistavat, että maailma on nyt parempi paikka kuin ennen

Bill Gates listasi viisi kohtaa, jotka osoittavat, että maailma on mennyt parempaan suuntaan!

Tuntuuko kaikki maailmassa menevän vain huonompaan suuntaan? Se ei ole aivan totta – oikeasti moni asia on maailmassa paljon paremmin kuin ennen!

Harvardin psykologian professorin, Steven Pinkerin, kirjoihin on ihastunut muun muassa maailman rikkain mies Bill Gates. Gates keräsikin Pinkerin uudesta "Enlightenment Now: The Case for Reason, Science, Humanism, and Progress" -nimisestä tietokirjasta viisi suosikkikohtaansa, jotka osoittavat, että maailma on mennyt parempaan suuntaan!

Viisi syytä sille, että maailma on nyt parempi paikka kuin ennen

1. Vuosisadan vaihteessa kuolit 37 kertaa todennäköisemmin salamaniskuun kuin nyt! Kuolemisen vähentynyt todennäköisyys kertoo, miten paljon paremmin säätä pysytään nykyisin ennustamaan, miten turvallisuusopetus on kehittynyt ja miten monet ihmiset asuvat nykyisin kaupungeissa.

2. Vuonna 1920 pyykin peseminen vei noin 11,5 tuntia viikossa. Vuonna 2014 tuo aika oli puolitoista tuntia. Pesukoneiden yleistyminen on vapauttanut ihmisten, yleensä naisten, aikaa muihin, hyödyllisempiin ja jopa maailmaa parantaviin tarkoituksiin.

3. Joka vuosi Yhdysvalloissa 5 000 ihmistä kuolee töissä. Vuonna 1929 tuo luku oli 20 000 ihmistä. Tuolloin asukkaitakin oli Yhdysvalloissa vähemmän, joten työturvallisuus on todellakin kehittynyt huomattavasti!

"Jokaisessa riidassa, jonka jatkuminen on omiaan vaarantamaan kansainvälisen rauhan ja turvallisuuden ylläpitämistä, on asianosaisten ensi sijassa pyrittävä ratkaisuun käyttämällä neuvotteluja, tutkimusmenettelyä, välitystä, sovintomenettelyä, välitysoikeudellista tai tuomioistuinmenettelyä, alueellisten elinten tai sopimusten apua taikka muita rauhanomaisia keinoja oman valintansa mukaan."

Ote Yhdistyneiden Kansakuntien peruskirjasta  

4. Älykkyysosamäärän globaali keskiarvo nousee noin kolme pistettä joka vuosikymmen. Tästä on kiittäminen parempaa ravintoa ja puhtaampaa ympäristöä. Gatesin mukaan yhteiskunta myös rohkaisee lapsia abstraktiin ajatteluun.

5. Se, että sotimista kannattaa välttää, voi kuulostaa itsestään selvältä, mutta ennen YK:n perustamista vuonna 1945 millään järjestöllä ei ollut kykyä estää sotaa. Yhdistyneet Kansakunnat perustettiin toisen maailmansodan jälkeen; sen tavoite on edistää kansainvälistä rauhaa ja turvallisuutta.

***

9:00

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.