"Tuntuu että sekoan" – Janne "Nacci" Tranberg piinasi kuulustelijoita heittäytymällä totaaliseksi tuppisuuksi, mutta paljasti pelkonsa yllättävällä tavalla

0:48
Video: Valtava esitutkintamateriaali paljastaa huumeliigan viestienvaihdon, kauppapaikat ja maastokätköt

Poliisin tänään julkaisema esitutkintamateriaali paljastaa, kuinka itsepintaisesti rikollispomo Janne Tranberg vaikeni kuulusteluissa virkavallan setviessä maamme rikoshistorian suurinta huumevyyhtiä, joka koostuu yhdeksästä erillisestä oikeusjutusta.

Loppuvuodelle kirjatuista pöytäkirjoista käy ilmi, kuinka rikoskonstaapeli on hiillostanut Tranbergia kymmenillä ei kysymyksillä.

Kysymykset ovat koskeneet törkeitä huumausainerikoksia, salakuljetuksia, lääkerikoksia, törkeitä dopingrikoksia ja huumevyyhdin pääjutun muita epäiltyjä. Kuulustelija kertoo poliisien löytämistä todisteista Espajanssa pakoillutta Tranbergia vastaan ja kysyy muun muassa:

Miten olet elättänyt itsesi Espanjassa?

Miten tunnet Niko Ranta-ahon? 

Miten tunnet Sofia Belórfin? 

Puhelimistasi on jäljennetty kuvia suurista määristä käteistä rahaa, mistä olet saanut rahat?

Sinulta on takavarikoitu Espanjassa paljon tietokoneita, gsm-puhelimia ja muita elektronisia välineitä. Mitkä ovat niiden salasanat?

Miksi sinulla on omalla nimelläsi virolainen henkilökortti?

Jokaiseen kysymykseen on kirjattu, että "kuulusteltava ei vastaa mitään". Tällainen vastaus on kirjattu pöytäkirjoihin kaikkiaan 52 kertaa.

"Tuliko raja vastaan?"

Vaikka Tranberg ei ollutkaan halukas selvittämään rikoksia, hän on kirjoittanut Espanjassa pakoilunsa aikana muistiinpanoja huumeorganisaation pyörittämisestä.

– On ylitetty jo ne rajat, millä lehdissä on ollut "suurimpia". Meillä on kaikki tavat käytettävissä lentokoneesta alkaen. Kukaan ei ole koskaan tuottanut vuodessa tavaraa niin paljon kun me, Tranberg kirjoitti puhelimeensa.

Huumekauppias tuntui olevan myös huolissaan omasta terveydestään ja jaksamisestaan laittoman elämäntavan syövereissä.

– Tuntuu, että sekoan. Tuliko raja vastaan nyt? 1,5 vuotta yksinäisyyttä, huumekauppaa ja jatkuva kuoleman läsnäolo.

Tranberg otettiin kiinni Espanjassa lokakuussa. Hänelle vaaditaan 13 vuoden maksimirangaistusta lukuisista vuosien 2016 ja 2019 välisenä aikana tehdyistä rikoksista.

Oikeudenkäynti Helsingin käräjäoikeudessa aloitettiin eilen ja sitä jatketaan ensi viikolla. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja