Mainos

Tuntureilla nyt suuri lumivyöryjen vaara

Lumivyöryjen vaara pohjoisen tuntureilla on kasvanut viime päivinä.

Ilmatieteen laitoksen mukaan lumivyöryjen todennäköisyys on nyt suuri Pohjois-Suomen tunturialueilla. Viisiportaisella asteikolla varoitukset ovat nelosluokassa. Tämä tarkoittaa, että luonnolliset ja ihmisen aiheuttamat lumivyöryt ovat todennäköisiä. Varoitukset koskevat tuntureiden luonnonrinteitä, eivät hoidettuja laskettelurinteitä.

– Eilen ja tänään on ollut aika lämmintä ja Kilpisjärvellä on satanut paljon lunta. Vaara on erityisesti tunturien jyrkimmillä rinteillä, toteaa meteorologi Niina Puttonen Ilmatieteen laitokselta Rovaniemeltä.

Ilmatieteen laitoksen varoitukset ovat nelosluokassa Kilpisjärvellä, Ounas-Pallaksella, Ylläs-Levillä, Luosto-Pyhällä sekä Rukalla. Saariselällä varoitusluokka on kolmonen eli lumivyöryjen todennäköisyys on huomattava.

Puttosen mukaan tuntureilla on ollut tänä vuonna useita pieniä lumivyöryjä. Nelosluokan varoituksia ei Puttosen mukaan anneta kovin usein, mutta silloin tällöin tilanne niitä vaatii.

– Nyt olosuhteet ovat otollisia lumivyöryille, kun lämpötila on vaihdellut. Välillä on ollut lauhaa ja välillä pakkasta, toteaa Niina Puttonen.

Lumivyöryvaaran ennustetaan kuitenkin hieman vähenevän loppuviikolla.

Katso paikkakuntakohtaiset ennusteet ja laskettelukeskusten ennusteet MTV:n sääsivustolta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.