"Tunsin hidastuvani" – NHL:n suomalaissäväyttäjä Kasperi Kapanen karistanut pelottavat tuntemuksensa

Jääkiekon NHL-seuran Toronto Maple Leafsin suomalaishyökkääjä Kasperi Kapanen on kuntoutunut pelikuntoon aivotärähdyksen jäljiltä. 

Kapanen on ollut yksi käynnissä olevan NHL-kauden kirkkaimmista suomalaisnimistä, mutta sesonki otti takapakkia, kun hän sai kolhun päähänsä Edmonton-ottelussa 9. maaliskuuta.  

Hän pystyi pelaamaan kyseisen kamppailun loppuun, mutta on ollut sen jälkeen sivussa neljästä ottelusta. Paluu tositoimiin on todennäköisesti edessä Nashvillessä Suomen aikaan keskiviikon vastaisena yönä. 

Kapanen kuvaili viime aikojen tuntemuksiaan maanantaina Sportsnetille

– Sitä on vaikea kuvailla. En tuntenut olevani oma itseni. Tuntui, kuin olisin tavallaan sumussa. Tunsin hidastuvani. Se ei ole kivaa, joukkueharjoituksiin palannut Kapanen totesi. 

– Tunnen taas olevani oma itseni. 

Kapanen, 22, viiletti maanantain harjoituksissa yhdessä Nazem Kadrin ja Patrick Marleaun kanssa. Maple Leafsin päävalmentajan Mike Babcockin mukaan Kapanen olisi voinut palata kaukaloon jo aiemmin, mutta seura ei halunnut ottaa mitään ylimääräisiä riskejä.  

– Protokolla kaukaloon paluun suhteen on erittäin tärkeä varsinkin kaikkien päävammojen kohdalla, Babcock kommentoi. 

– "Kappylla" on loistava luistelunopeus, mahtava työmoraali ja hän on erittäin hyvä alivoimapelaaja, luotsi kehui suomalaissuojattiaan. 

Babcock ei turhaan ylistä Kapasta, sillä ison roolin Toronto-hyökkäyksestä ottanut laituri pelaa NHL-uransa selvästi parasta kautta. Hänellä on kasassa 68 ottelusta tehot 19+23=42, kun hän teki kolmella aiemmalla kaudella erittäin rajallisessa roolissa yhteensä 55 pelissä pisteet 8+2=10. 


Lue myös:

    Uusimmat