NHL:n pistepörssin kärkitaistelulle hyvästit? Auston Matthews loukkaantui

Toronto Maple Leafsin tähtihyökkääjä Auston Matthews joutui jättämään vaahteralehtien 3–2-voittoon päättyneen NHL-ottelun Winnipeg Jetsiä vastaan kesken.

Ylälaidan videolla Tulosruudun kuvaa edeltävästä NHL-yöstä.

Winnipegin puolustaja Jacob Trouba taklasi Matthewsia kovaa Jetsin maalin edustalla. Matthews kärsii Toronton päävalmentajan Mike Babcockin mukaan olkapäävammasta ja joutuu olemaan vähintäänkin sivussa maanantain ottelusta Calgary Flamesia vastaan.

– Katsomme sitä tarkemmin maanantaina ja tiedämme tuolloin enemmän. Hän ei ole heti valmis, se on varma, Babcock sanoi NHL:n verkkosivujen mukaan.

Matthews menetti viime keväänä 10 ottelua juuri olkapäävamman takia.

– Kyse ei ole samasta olkapäästä. Hän teki tänä kesänä töitä tullakseen paljon vahvemmaksi ja kasvatti lihasta olkapäidensä ympärille halutessaan suojella itseään. Joskus tällaista tapahtuu, Babcock kertoi.

Matthewsia taklannut Trouba kommentoi pelitilannetta moninaisesti.

– Hän oli menossa maalille ja yritin taklata. Toivottavasti hän on kunnossa. En ole kuitenkaan katsonut tilannetta. Kun tuollaista tapahtuu, en mieti sitä juurikaan – yritän vain mennä eteenpäin.

– Aion katsoa tilanteen jälkeenpäin. Minusta se oli ok ja toivottavasti hän tulee takaisin ja on kunnossa, Trouba sanaili.

Riippuen poissaolon pituudesta ja vamman vaikutuksesta Matthewsin tuleviin otteisiin, loukkaantuminen voi olla paha takaisku yhdysvaltalaishyökkääjän taistelulle NHL:n pistepörssin kärkisijoista.

Matthewsilla on 11 ottelun jälkeen kasassa tehopisteet 10+6=16 ja hän on NHL:n pistepörssin jaetulla viidennellä sijalla. Eroa kärkimieheen, Coloradon Mikko Rantaseen, on viisi pinnaa, ja on selvää, että tiukassa pistetaistossa ei ole juuri varaa hukata otteluita. 

Lue myös:

    Uusimmat