Tunnistatko sinäkin ahdistuksesta kertovan "möykyn"? Tunnetaitoja opettelemalla voit estää sitä kasvamasta

Mitä ovat tunnetaidot Sanna Wikström? 10:26
Miten tunnetaidot auttavat jaksamaan hektisessä arjessa?

Television nopeat leikkaukset, sosiaalinen media ja työpaikan monet eri kanavat; huomiomme jakautuu päivän ja jopa yhden minuutin sisällä niin moneen asiaan, että pysähtyminen omien tunteiden äärelle pääsee usein unohtumaan. Hidasta elämää -sivuston perustaja ja hyvinvointiluennoitsija Sanna Wikström antaa pikaopit tunnetaidoista.

Kun arjen rytmi tempaa mukaansa, jää itsestän huolehtiminen usein sivuosaan. Silloin sivuutamme huomaamattamme myös omia tunteitamme, sanoo hyvinvointiluennoitsija ja mindfulness-ohjaaja Sanna Wikström Huomenta Suomen lähetyksessä.

– Tunteet ovat asia, joille pitäisi antaa aikaa. Tunnetaidot taas tarkoittavat sitä, että opimme tunnistamaan omia tunteitamme.

– Monet nuoret ja aikuiset puhuvat esimerkiksi ahdistuksesta. Mutta se on oikeastaan möykky, joka koostuu monenlaisista ohittamistamme tunteista.

Jotta möykky ei pääsisi kasvamaan, olisi ihmisen opeteltava tunnistamaan tunteensa, mutta myös pysähtymään niiden äärelle.

– Aina ei edes tarvitse tietää, mistä juuri tietty tunne johtuu. Tärkeintä on pysähtyä, eikä ohittaa sitä esimerkiksi someen menemällä. Somesta saamme nopean hyvänolon tunteen, koska sen käyttö vapauttaa dopamiinia ja näin oikea tunne onkin ohitettu.

Katso yllä olevalta videolta Wikströmin koko haastattelu ja opi, miten tunnistaa tunteet omasta kehosta ja kuinka antaa niille aikaa yksinkertaisella ja helpolla kotikonstilla.

Lue myös:

    Uusimmat