Tunnettu Tesla-kriitikko räksyttää taas: "Matkalla hautaan" – ei usko Teslan pystyvän kilpailemaan saksalaisten kanssa

4:00

Teslaa useasti aiemminkin ryöpyttänyt autopomo on jälleen kertonut näkemyksensä sähköautovalmistajan tulevaisuudesta.

Pääkuvan video

Tällainen on Audin ensimmäinen sähköauto e-tron

Lukuisia yhdysvaltalaisia autojättejä urallaan johtanut Bob Lutz on taas vaihteeksi avannut sanaisen arkkunsa sähköautovalmistajaan liittyen. Lutz on tunnettu Tesla-kriitikko, joka ei pelkää esittää jyrkkiäkään näkemyksiä Elon Muskin kipparoiman yhtiön edesottamuksista.

Tällä kertaa Lutzin kirvoitti kommentoimaan Teslaan kohdistuva rikostutkinta, jonka Yhdysvaltain oikeusministeriö on käynnistänyt Muskin elokuisten somekirjoitteluiden seurauksena.

CNBC:n Closing Bell -ohjelmassa vierailleen 86-vuotiaan Lutzin mukaan Teslan aika on käymässä vähiin.

– Uskon, että vuoden tai parin kuluessa näemme elokuvan "Kuka tappoi Teslan". Tämän salaliittoleffan pääosassa voisi olla Leonardo DiCaprio, Lutz naljaili.

"Yhtälö ei toimi"

Teslan suurimpana ongelmana Lutz pitää hupenevia käteisvaroja, jotka johtuvat pitkälti Model 3:n valmistamisesta tappiolla.

– Hänellä [Musk] on tuotantolinjalla 9 000 ihmistä, jotka valmistavat alle 150 000 autoa vuodessa. Tämä yhtälö ei toimi. Kyseessä on autovalmistaja, joka on matkalla hautaan.

Perinteiset autovalmistajat Audi, BMW, Porsche ja Mercedes-Benz pystyvät valmistamaan Teslan kanssa kilpailevia sähköautoja tappiolla, koska ne käärivät suuria voittoja polttomoottoriautoistaan. Teslalla tätä mahdollisuutta ei ole.

Tukkiiko rikostutkinta rahahanoja?

Tähän asti Teslalla on ollut mahdollisuus paikata kassavajetta keräämällä sijoittajilta lisärahoitusta, mutta Lutz uskoo, ettei USA:n arvopaperimarkkinoita valvova SEC sallisi Teslan tehdä niin rikostutkinnan ollessa nyt käynnissä. Tutkinnassa voi kestää kuukausia.

Lutzin mukaan Elon Muskin on aika jättää Teslan toimitusjohtajan pesti. Hän pitää Muskia "mukavana kaverina", jonka ei kuitenkaan tulisi johtaa autofirmaa.

– Teslalla ei ole teknologiaan, ohjelmistoihin tai akkuihin liittyvää etua. Ei niin minkäänlaista.

Lähde: CNBC

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja