Mainos

Tunnettu ruotsalaisrikollinen vangittiin poissaolevana

Ruotsin tunnetuimpiin rikollisiin kuuluva Clark Olofsson, nykyiseltä nimeltään Daniel Demuynck, on vangittu poissaolevana Tukholmassa.

Asiasta kertovan Svenska Dagbladet -lehden mukaan Olofsson ei ollut itse läsnä vangitsemiskäsittelyssä. Hän on syyskuusta saakka ollut vangittuna Tanskassa, jossa oikeudenkäynti alkaa runsaan kuukauden kuluttua. Olofssonia pidetään päätekijänä kansainvälisessä rikosliigassa, joka on salakuljettanut satoja kiloja huumeita Tanskaan ja Ruotsiin. Poliisi on takavarikoinut 62 kiloa amfetamiinia ja 160 kiloa hasista, enimmäkseen Tanskassa.

Syyttäjä pyysi Olofssonin luovuttamista Ruotsiin, koska tanskalaiset rikostutkijat ovat ilmoittaneet, etteivät he pysty tutkimaan ruotsalaisepäilyjä Olofssonin rikoksista. Käytännössä tämä merkitsee, että Olofsson pidätetään Ruotsin pyynnöstä heti uudelleen, jos hänet vapautetaan Tanskan oikeudenkäynnissä. Tanskan oikeusviranomaiset harkitsevat mahdollisten vapautusyritysten estämiseksi oikeudenkäynnin siirtämistä vielä salaiseen paikkaan Sjellannissa, kertoi tanskalainen Berlingske Tidende -lehti keskiviikkona.

Olofsson pidätettiin viime vuoden huhtikuussa Kanarian saarilla ja luovutettiin Tanskaan. Hän tähän mennessä viettänyt 51 ikävuodestaan 26 vuotta vankilassa mm. salakuljetuksesta, ryöstöistä ja huumerikoksista. Suurta julkisuutta Olofsson sai vuonna 1973 Tukholman Norrmalmstorgin panttivankidraamassa, jossa pankkiryöstäjä vaati hänen vapauttamistaan vankilasta. Olofsson on nykyisin Belgian kansalainen ja hän on ottanut uuden nimen, joka on suojattu.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.