Mainos

Tunnettu automuotoilija Sergio Pininfarina kuollut

Italian tunnetuimman automuotoilustudion Pininfarinan perustajan poika ja yrityksen johtaja Sergio Pininfarina menehtyi kotonaan Torinossa viime yönä. Hän oli 85.

Sergio Pininfarinan isä Battista Farina, lempinimeltään "Pinin" perusti nimeään kantavan muotoilustudion 1930 ja Sergio tuli yrityksen johtoon isän kuoltua 1966. Aktiivijohdosta Sergio vetäytyi yhtiön kunniapuheenjohtajaksi 2006. Sergion johdolla Pininfarinasta tuli suunnittelutoimistosta osittainen autonkokoaja ja osavalmistaja, jolla oli oma tehdas Italian Grugliascossa ja myöhemmin toinen San Giorgio Canavesessa. Sergio Pininfarina nimitettiin ansioistaan elinikäiseksi senaattoriksi 2007.

Sergio Pininfarina on ollut keskeisesti vaikuttamassa maailman yleisesti kauneimpina pidettyjen autojen muotoiluun. Yrityksen pitkäaikaisin asiakas on ollut Ferrari, mutta Pininfarina on muotoillut malleja myös kaikille muille johtaville italialaismerkeille.

Eurooppalaisista valmistajista Pininfarinan palveluja ovat käyttäneet muunmuassa useissa malleissa Peugeot, Bentley Azure-mallissaan, Rolls Royce Camarque-coupessa, Volvo taittuvakattoisessa avoautossaan ja esimerkiksi amerikkalaisvalmistajista Cadillac Allanté -avoautossaan.

(MTV3-RAI-Wikipedia)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.