Mainos

Tulvavedet vyöryvät yhä uusille alueille Unkarissa

Tulvavedet ovat vallanneet uusia kyliä ja peltoja Itä- ja Koillis-Unkarissa, joka on ollut ennätysmäisten tulvien vallassa jo toista viikkoa. Viranomaiset arvioivat tänään iltapäivällä, että vesi on noussut noin 260 000 hehtaarin suuruiselle alueelle.

Unkarin tulvat

Yli töyräidensä vyöryneiden Bodrog- ja Tiszajokien sekä muutamien pienempien jokien varsilta on siirretty turvaan jo yli 500 ihmistä, ja evakuoinnit jatkuivat tänään. Kymmeniä asuinrakennuksia on romahtanut, ja liikenneyhteydet useille paikkakunnille ovat poikki.

Pelastustyöt ja jokitöyräiden vahvistaminen jatkuivat yötäpäivää, ja tulva-alueella työskentelevien määrä on noussut 120 00:een. Tiszan vedennousu on lyönyt useilla paikkakunnilla kaikkien aikojen ennätykset, Tokajissa peräti yli puolella metrillä.

Tiszsan yläjuoksulla vedennousu kuitenkin pysähtyi viime yönä. Nyt vaarassa ovat keski- ja alajuoksun suuret asutuskeskukset: Szolnok ja Szeged. Molemmissa kaupungeissa on ryhdytty hätätoimiin vedennousun varalta.

Unkarin tulvia on luonnehdittu pahimmiksi 500 vuoteen , ja niissä on kuollut yksi ihminen. Viranomaiset pelkäävät, että vedenpinnat saattavat pysyä korkealla toukokuun loppupuolelle.

Pohjavesien nousu maanpintaan ja rankkasateet ovat aiheuttaneet pahoja tulvia ja suuria vahinkoja myös Pohjois-Serbiassa ja Länsi-Romaniassa, jossa on kuollut useita ihmisiä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.