Mainos

Tulvat piinaavat yhä Aasiaa ja Itä-Eurooppaa

Tulvat aiheuttavat ongelmia yhä monissa Euroopan maissa sekä Kiinaa ja Korean niemimaalla.

Rankkasateet ja tulvat jatkuvat edelleen useissa Euroopan maissa ja Kaakkois-Aasiassa.

Venäjän Mustanmeren rannikon torstaisen äkillisen tulva-aallon uhrien määrä kasvoi tänään jo 44:ään, hätätilaministeriö kertoi. Kymmeniä on lisäksi yhä kateissa. Sateet jatkuivat Etelä-Venäjällä yhä tänään. Oli epävarmaa, olivatko sateet hellittämässä vai oliko alueelle iskemässä uusia myrskyjä.Tulvat ovat vahingoittaneet satoja rakennuksia Novorossijskin seudulla ja vieneet mukanaan mm. autoja, ja noin 1500 ihmistä on jouduttu evakuoimaan.

Venäjän presidentti Vladimir Putin arvosteli voimakkaasti pelastustoimia kuvaillen niitä riittämättömiksi. Mustanmeren rannalla on parhaillaan lomalla kymmeniätuhansia ihmisiä, ja suurin osa tulvien uhreista oli merenrannalla telttailleita matkailijoita.

Myös Pohjois-Espanjaan iskivät tänään rankkasateet, jotka aiheuttivat tulvia. Aiemmin sateet olivat jo piinanneet maan itäosaa, ja myös Mallorcan lomasaarta, missä tulvavedet ovat täyttäneet katuja ja kellareita. Osalla Välimeren rannikkoa lämpötila on myös laskenut poikkeuksellisen alas, noin kymmeneen asteeseen.

Itävallassa, missä aiemmat tulvat olivat vuosisadan pahimmat, ennustettiin huomiseksi uusia sateita.Tuhannet palomiehet ja sotilaat yrittivät edelleen turvata taloja tulvilta ja tyhjentää katuja tulvavesistä.

Tulvat ovat vaivanneet myös Romania, Bulgariaa, Tshekkiä, Kroatiaa ja Italiaa. Sveitsissä taas ihmetystä ja ongelmia ovat aiheuttaneet elokuiset lumisateet, jotka ovat mm. tukkineet Nufenen ja Furkan solien läpi kulkevat tiet.

Aasiassa maanvyöryjä


Tulvat piinaavat myös Kiinaa ja Korean niemimaata. Kiinassa sateiden aiheuttamat maanvyörymät ovat surmanneet 70 ihmistä ja Pohjois-Koreassa kymmeniä ihmisiä. Satoja on loukkaantunut. Kansainvälinen Punainen Risti pyysikin tänään alueelle hätäapua.

Tuhannet kotinsa menettäneet pohjoiskorealaiset tarvitsevat telttoja, huopia, lääkkeitä ja välineitä veden puhdistamiseen. Myös Etelä-Koreassa on tulvinut, ja sotilaita on määrätty auttamaan ihmisiä sateiden yhä jatkuessa.

Asiantuntijoiden mukaan rankkasateet aiheuttaa el Nino -sääilmiö, joka saattaa tuoda Aasiaan tänä vuonna vielä lisää ankaria sääolosuhteita.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.