Mainos

Tulva yllätti Britannian

Pelastustyöt jatkuivat tulva-alueella Britanniassa

Englannini tulvat

Pelastustyöt ovat jatkuneet Britanniassa Boscastlen kalastajakylässä Pohjois-Cornwallissa rajujen sateiden aiheuttamien yllätystulvien jäljiltä. Satoja ihmisiä jäi veden saartamiksi ja kymmenkunta ihmistä on edelleen kateissa. Tulvavedet alkoivat kuitenkin laskea aamulla.

Tulvat pyyhkivät autoja mukanaan mereen ja useat sillat huuhtoutuivat vesimassojen tieltä. Boscastlen asukkaat ja paikalla olleet turistit joutuivat hakemaan turvaa talojen katoilta ja korkeista puista. Brittitiedotusvälineet kertovat kolmimetrisen aallon pyyhkäisseen Boscastlen yli.

- Kaikki on luonnollisestikin vähän kaoottista siellä ja yritämme löytää kaikki mereen huuhtoutuneet autot, kertoi Cornwallin poliisin edustaja Dave Ellis televisioasema Sky Newsille. Hänen mukaansa aamuun mennessä yli sata ihmistä oli evakuoitu ja kahdeksan ihmistä oli viety sairaalaan.

Seitsemän laivaston ja rannikkovartioston helikopteria nosti viime yön aikana kylien asukkaita turvaan talojensa katoilta. Guardian-sanomalehden mukaan jopa viisikymmentä ihmistä pelastettiin autoista, jotka ajelehtivat kohti merta. Vesi pääsi yllättämään cornwallilaiset kun aamuyön rankkasade ja nousuvesi osuivat samalle hetkelle ja saivat jokien pinnan nousemaan kaksi metriä tunnin aikana.

- Jopa tuhat ihmistä saattaa tarvita apua, ilmavoimien tiedottaja Michael Mulford sanoi.

Pahimpia tuhoja kärsineessä Boscastlessa vesi tempaisi mukaansa mm. kävelysillan. Kylä sijaitsee kahden laakson ja kolmen joen yhtymäkohdassa. Britannian varapääministeri John Prescott, joka johtaa hallitusta pääministeri Tony Blairin lomaillessa Italiassa, matkusti Boscastleen tutkimaan tuhoja.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

(Seitsemän uutiset 17.08.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.