Mainos

Tulossa yli 20 asteen lämpötiloja osaan maata – loppuviikolla rankkoja sateita

Sää lämpenee, mutta loppuviikon ennusteissa on rankkojakin sateita.

Ensi yönä voi olla paikoin hallaa. Tiistaina Länsi-Suomesta kohti Lappia syntyy rankkojakin sadekuuroja, paikoin voi ukkostaa. Etelässä sää on melko aurinkoista ja lämpötilat ovat 20 asteessa tai vähän sen yläpuolella. Pohjois-Lapissa lämpötilat jäävät reiluun kymmeneen asteeseen.

Keskiviikon vastaisena yönä hallaa voi olla pohjoisessa. Keskiviikkona 20 asteen raja nousee Oulun tienoille. Sää on laajalti aurinkoista maan etelä- ja keskiosassa. Pohjois-Lapissa tulee sadekuuroja. Lämpötilat ovat Lapissa 15 asteen molemmin puolin.

Torstaina sään ennustettavuus alkaa jo heiketä. Tämän hetken ennusteen mukaan lämpöisintä olisi maan keskiosasta Etelä-Lappiin olevalla vyöhykkeellä, missä päästään yli 20 asteeseen.

– Etelään sen sijaan näyttää nousevan sateita, mutta tarkkaa paikkaa sateille ei pysty vielä sanomaan. Lämpötilat ovat etelän sateissa alle 15 asteessa, poutaisina hetkinä lähes 20 asteessa. Pohjois-Lapissakin on sadealue ja siellä ollaan reilussa kymmenessä asteessa, sanoo MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Sateinen loppuviikko

Etelän torstainen sadealue kulkee perjantaiksi maan keski- ja pohjoisosaan. Etelässäkin voi tulla vielä sadekuuroja, mutta lämpötilat kohoavat 20 asteeseen.

Lauantaiksi ennustetaan sateita.

– Sadealue valtaa lauantaina suurimman osan maata ja idässä ja maan keskiosassa voi myös ukkostaa. Lämpötilat ovat lännen sateissa 15 asteen tienoilla. Sateiden mukana itään nousee lämpimämpää ilmaa ja idässä poutaisina hetkinä voidaan käydä 20 asteessa, toteaa Pekka Pouta.

Sunnuntainakin osaan maata on tulossa sateita, mutta sateiden paikkaa on vielä mahdotonta ennustaa.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.