Mainos

Kevätsateita ensi viikolla – jopa ukkoset mahdollisia

Ensi viikon ennustekartoilla on vaihtelevaa säätä. Ajoittain tulee sateita, mutta välillä lämpötilat kohoavat osassa maata kymmenen asteen tienoille.

Ensi yönä pakkasta on maan eteläosaa lukuun ottamatta.

Viikonlopun päivistä lauantai on poutaisempi. Jonkin verran hajanaisia sateita tulee lauantaina maan länsiosassa, illalla myös etelässä ja Lapin länsiosassa. Lapissa sade on lunta. Ylimmillään lämpötilat ovat etelässä yli kymmenessä asteessa, maan keskivaiheilla kymmenen asteen molemmin puolin ja pohjoisessa viiden asteen tienoilla.

– Sunnuntaina sateen mahdollisuus kasvaa koko maassa. Sateet ovat hajanaisia ja ne ovat vettä Luoteis-Lappia lukuun ottamatta. Siellä sateet ovat lunta, sanoo MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Lännessä sunnuntai on melko aurinkoinen ja siellä päästään yli kymmeneen asteeseen. Muualla sateet viilentävät hiukan lämpötiloja lauantain lukemista.

Ukkoset mahdollisia ensi viikolla

Sää jatkuu epävakaisena ja vaihtelevana ensi viikolla.

– Maanantaina maan keski- ja pohjoisosassa tulee sateita ja etenkin pohjoisessa sade voi olla osittain räntää tai lunta. Sateet ovat luonteeltaan repaleisia ja kuurotyyppisiä. Tiistaina kuurosateiden mahdollisuus on maan etelä- ja keskiosassa ja joukossa voi olla myös ukkosia, ennustaa Liisa Rintaniemi.

Viikon puolivälin paikkeilla sää poutaantuu hetkeksi, mutta loppuviikolle on odotettavissa uusia sateita.

– Ensi viikolla on vaihtelevaa kevätsäätä, mutta melko lämmintä. Sateisempia hetkiä lukuun ottamatta etelässä on useita yli kymmenen asteen päiviä. Luonto lähtee virkoamaan hyvin tällaisesta sateiden ja lämmön yhdistelmästä, toteaa Liisa Rintaniemi.

Öisin voi ensi viikollakin olla yhä pakkasta maan keski- ja pohjoisosassa.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.