Mainos

Helle hiipuu lakkiaispäiväksi – lämpötilat putoavat jopa 10 astetta

Alkuviikko on osassa maata helteinen, mutta sää viilenee koulujen päättäjäisviikonlopuksi. Paikoin tulee myös sadekuuroja.

Alkuviikko on maan etelä- ja keskiosassa paikoin helteinen, pohjoisessa tulee ukkoskuuroja. Lounaassa voidaan tiistaina ja keskiviikkona yltää jopa 28-29 asteen lukemiin.

– Torstaina helteinen ja aurinkoinen sää jatkuu etelässä. Maan keskivaiheilla tulee sadekuuroja, mutta lämpötilat pysyvät 20 asteen tienoilla. Pohjoisessakin ollaan 20 asteen molemmin puolin, sanoo MTV Uutisten meteorologi Visa Salojärvi.

Tämän hetken ennusteen mukaan vielä perjantainakin etelässä voi olla hellettä. Muualla maassa lämpötilat putoavat ja sadekuurot yleistyvät. Lapissa lämpötilat ovat 10-15 asteessa, Oulusta etelään päin 15-20 asteessa ja aivan etelässä siis 25 asteen tienoilla.

Sää viilenee etelässäkin lauantaiksi eli koulujen päättäjäispäiväksi ja lakkiaispäiväksi.

– Ennuste on vielä epävarma, mutta tämän hetkisen tiedon mukaan etelässä olisi lauantaina enimmäkseen poutaista, lämpötilat iltapäivällä ylimmillään 20 asteessa, lounaassa jopa sen yläpuolella. Pohjois-Suomessa olisi epävakaista ja siellä tulisi sadekuuroja, lämpötilat olisivat siellä kymmenen asteen molemmin puolin. Maan keskivaiheilla ollaan 10-15 asteessa, ennustaa Visa Salojärvi.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.