Mainos

Lämpöaalto vyöryy Suomeen ensi viikoksi: ”Helleraja lähellä, mutta ei välttämättä etelässä”

Sään ennustetaan lämpenevän viikonloppuna ja ensi viikolla kesäisiin lukemiin. Lämmön lomassa tulee kuitenkin myös sadekuuroja.

Tänään torstaina sateet yleistyvät Lapissa ja päivällä myös länteen kehittyy sadekuuroja. Etelässä ja idässä lämpötilat ovat tänään reilussa 15 asteessa, maan keskiosassa alle 15 asteessa ja pohjoisessa kymmenen asteen molemmin puolin.

Sateet jatkuvat ensi yönä Lapissa, Pohjois-Lapissa voi tulla räntää ja lunta.

Perjantai on pääasiassa poutainen päivä, aurinkoakin nähdään, varsinkin maan keskivaiheilla. Kaakkoisrajalla voi olla jo 20 astetta. Etelässä lämpötila on yleisesti yli 15 astetta, pohjoisessa kymmenen astetta tai hieman sen yli.

Lauantaina sateita tulee maan itäosassa ja siellä on kolea päivä. Lämpötilat jäävät idässä alle kymmeneen asteeseen, muualla ollaan 15-20 asteessa.

Sunnuntainakin lämpötilat ovat enimmäkseen 15-20 asteessa, idässä voi vielä olla koleampia alueita. Pilvisyys vaihtelee ja joitain kuurosateita on liikkeellä.

Helleraja lähellä ensi viikolla

Ensi viikon alussa lämpenee lisää.

– Maanantaina on todennäköisesti lähes koko maassa 20 astetta. Päivän ylin lukema voi olla 22-23 astetta, etelän sisämaassa. Kuurosateita on kuitenkin liikkeellä ensi viikon alussa ja ne yleistyvät tiistaina ja keskiviikkona maan etelä- ja keskiosassa. Helleraja voi olla alkuviikolla lähellä, mutta ei välttämättä etelässä. Tämän hetken ennusteen mukaan tiistain ja keskiviikon tienoilla Lounais-Lapissa voi olla 23-24 astetta, sanoo Liisa Rintaniemi.

Ensi viikon loppupuolellakin sää on kesäisen lämmintä, mutta kuurosateita tulee edelleen. Sateettomina hetkinä lämpötila kipuaa laajalti 20 asteeseen.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.