Mainos

Vaihteleva sääviikko: Rankkoja sadekuuroja – loppuviikolla 20 astetta voi ylittyä

Viikon sää on epävakaista: sateita tulee ajoittain ja ne voivat olla paikoin rankkoja, välillä paistaa aurinko. Viikonloppua kohden sää lämpenee, mutta sateista ei päästä silloinkaan eroon.

Tänään maanantaina kuuroittaisen sateen alue kulkee etelästä maan keskiosaan. Ukkoset ovat mahdollisia, etenkin lännessä.

Turussa vettä tuli lähes 40 millimetriä

Viime viikonloppuna satoi paikoin runsaasti. Perjantaista sunnuntaihin suurin sademäärä mitattiin Ilmatieteen laitoksen mukaan Turussa, 39,4 millimetriä. Paraisilla satoi yli 34 millimetriä ja Juupajoella ja Kaarinassa reilut 33 millimetriä. Keskimäärin koko toukokuussa sataa tilastojen mukaan 30-50 millimetriä.

Tiistaina sadealue ulottuu maan länsiosasta kohti Itä-Lappia. Etelässä ja idässä pilvisyys vaihtelee ja aurinko pilkahtelee, paikoin tulee sadekuuroja. Lämpötilat ovat etelän aurinkoisilla alueilla yli 15 asteessa. Pohjoisessa lämpötilat ovat alkuviikolla sateettomina hetkinä kymmenen asteen vaiheilla, sateessa alle kymmenessä asteessa.

Keskiviikko on enimmäkseen poutainen päivä, etelässä ja idässä lämpötilat ovat reilussa 15 asteessa.

– Maan keskiosaan alkaa vähitellen vahvistua seuraava sadealue. Torstaina Pohjois- ja Keski-Suomen yli kulkee jatkuvamman sateen alue, etelämpänä tulee sadekuuroja, sanoo MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Perjantaina yksittäisiä, voimakkaitakin sadekuuroja tulee etenkin lännessä. Muualla sää näyttää poutaiselta ja aurinkoiseltakin. Maan etelä- ja keskiosassa lämpötilat ovat 15 asteen yläpuolella, mutta alle 20 asteessa. Pohjoisen lämpötilat ovat kymmenen asteen tienoilla.

Sään ennustettavuus heikkenee perjantain tienoilla, joten viikonlopun ennuste on yhä epävarma.

– Tämän hetken ennusteen mukaan sadekuurot yleistyisivät etenkin lännessä lauantaina, jatkuva sadekin on mahdollista. Sää kuitenkin lämpenisi viikonloppuna niin, että etelässä ja idässä voitaisiin yltää 20 asteen lukemiin aurinkoisina hetkinä, pohjoisessa oltaisiin 15 asteen vaiheilla. Sateissa voi olla mukana ukkosta, ennustaa Pekka Pouta.

Sadetutka ja paikkakuntakohtaiset ennusteet MTV:n sääsivustolla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.