Mainos

Yhä lämpenee tiistaiksi – helle tyssää rajuihin ukkosiin

Alkuviikko on lämmin maan etelä- ja keskiosassa, paikoin voidaan päästä hellelukemiin. Viikon keskivaiheilla tulee rajujakin ukkosia ja sää viilenee sateissa.

Tänään maanantaina maan etelä- ja keskiosassa lämpötilat kipuavat 20-25 asteeseen. Illaksi sadealue valtaa lähes koko Lapin.

– Tiistai on laajalti lämpöisempi kuin maanantai maan etelä- ja keskiosassa, 25 asteeseen voidaan päästä useammassakin paikassa. Päivän aikana sateita tulee kuitenkin Vaasan seudulta kohti Etelä-Lappia ulottuvalla alueella ja lämpötilat ovat siellä jopa kymmenen astetta alempia kuin etelämpänä, sanoo MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Keskiviikkona kylmä rintama ulottuu jo Satakunnasta kohti Kainuuta ulottuvalle linjalle.

– Sen eteläpuolella tulee kunnon ukkosia. Rintaman eteläpuolella maan eteläosassa lämpötilat ovat yhä 20-25 asteessa.

Kylmän rintaman alla lämpötilat jäävät jopa kymmenen asteen tienoille. Pohjois- ja Länsi-Lapissa voi välillä paistaa aurinko ja lämpötilat ovat siellä 10-15 asteessa.

Ennusteissa rajuja ukkosia

Torstaina etelässä voi olla yhä 20 astetta, mutta liikkeellä on kuurosateita.

– Etelä-Suomeen voi tulla torstaina rajuja ukkosia. Maan keskiosassa on pilvisyyttä ja alle 15 astetta, pohjoisessa lämpötilat ovat 10-15 asteessa, toteaa Pekka Pouta.

Perjantaina sää lämpenee pohjoisessa, kun aurinko valtaa alaa. Siellä lämpötilat ovat 15-20 asteessa. Sateet heikkenevät maan etelä- ja keskiosan yltä. Sää alkaa kirkastua maan keskiosassa ja siellä päästään reiluun 20 asteeseen.

– Etelässä on vielä pilvi päällä, mutta viikonloppuna on etelässäkin suunta kohti aurinkoisempaa. Lämpötilat ovat viikonloppuna koko maassa 20 asteen molemmin puolin, ennustaa Pekka Pouta.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.