Mainos

Tulli takavarikoi taas piraattituotteita

Helsingin Metsälän maatulli takavarikoi eilen piraattituotteita, joista osa on väärennettyjä suomalaisen vaatevalmistajan Reiman lastenvaatteita. Reiman markkinointipäällikkö Leena Wulff kävi tänään maatullissa tarkistamassa, että vaatteet olivat tuotemerkin piraattiversioita. -Vaatteiden logo oli muutoin samanlainen kuin oikea, mutta siinä luki Reiman sijasta Reilna, Wulff kuvailee.

Wulffin mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta, kun väärennettyjä Reiman tuotteita löytyy tullista. Koska rekkalastien purkaminen on kesken, vielä ei tiedetä, paljonko joukossa on suomalaistuotteiden väärennöksiä. Lastenvaatteet löytyivät kahden täysperävaunurekan noin 20 tonnin tavaraerästä, jossa on pääasiassa vaatteita ja urheilujalkineita. Joukossa on mm. kalastusvälineitä ja Adidaksen väärennettyjä tuotteita, Helsingin piiritullikamarin maatullin apulaisjohtaja Paula Larme kertoo.

Tulli alkoi purkaa rekkoja aamulla Metsälän terminaalissa. Purkaminen voi kestää pari päivää, jonka jälkeen merkinhaltijoilla on kolme päivää aikaa pyytää lastin pysäyttämistä. Piraattituotteet ovat lähtöisin Kiinasta ja matkasivat Ruotsin ja Suomen kautta Pietariin.

Larmen mukaan Reiman ja Adidaksen tuotemerkkien lisäksi lastista voi löytyä muidenkin valmistajien merkkejä. Larme muistuttaa, että kaikki rekoissa olevat tuotteet eivät välttämättä ole väärennöksiä. Rekat joutuivat Metsälän maatullissa pistokokeeseen, koska niiden reitti ja määränpää arvioitiin tullissa mahdolliseksi riskiksi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.