Mainos

Tulli ottanut kiinni kaksi ohjusviennistä epäiltynä

Tulli on kiinniottanut kaksi henkilöä epäiltynä puolustustarvikkeiden maastavientirikoksesta. Epäillyt ovat laivan kapteeni ja perämies. Poliisin tiedotteen mukaan tulli ja poliisi ovat kuulleet aamupäivän aikana epäiltyjen lisäksi myös muuta aluksen miehistöä.

Tulli on asiaan liittyen takavarikoinut Kotkan Mussalon satamassa Thor Liberty -aluksesta löytyneet 69 Patriot-ohjusta. Tutkinnallisista syistä johtuen poliisi ei kommentoi tavaran lähettäjää tai vastaanottajaa. Asian selvittely jatkuu muun muassa eri maihin tehtävien oikeus- ja virka-apupyyntöjen muodossa.

Armeija vartioi ohjuksia

Puolustusvoimilta on pyydetty virka-apua materiaalin vartioinnissa Kotkan satamassa. Puolustusvoimien ohjus- ja räjähdeasiantuntijat tarkastivat aluksen lastin eilen. Lastissa olevat Patriot-ilmatorjuntaohjukset oli lastattu turvallisesti ja ne olivat asianmukaisesti merkittyjä. Ohjukset eivät aiheuta vaaraa ympäristölleen.

Puolustusvoimat kuljettaa ja varastoi ohjusmateriaalin Tullin pyynnöstä Puolustusvoimien räjähdemateriaalin varastointiin tarkoitetulle vartioidulle alueelle. Kyseessä on niin sanottu normaali räjähteen kuljetus, johon ei liity erityismääräyksiä eikä rajoitteita.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.