Mainos

Tulli iskee tupakan salakuljetuksiin koirien vainulla

Tulli ottaa käyttöön uuden aseen taistelussa tupakan kasvavaa salakuljetusta vastaan. Savukkeita ryhtyvät jatkossa etsimään koirat aivan samalla tavalla kuin huumeitakin. Ensimmäistä pilottikoiraa koulutetaan parhaillaan savukkeiden etsintään.

Tullilla on käynnissä pilottihanke, jossa yksi savukkeiden etsintään koulutettu koira on edennyt koirakoulusta kokeilemaan taitojaan itärajalle.

- Koirat soveltuvat savukkeiden etsintään vallan mainiosti. Meillä on kokemusta huumausaineiden etsintään koulutetuista koirista ja savukkeet ovat yksi aine siinä repertuaarissa lisää, kertoo rehtori Ari Nieminen tullin koirakoulusta Kirkkonummelta.

Savukekoirat eivät ryhdy nuuskimaan matkaajien taskuja. Etsinnän kohteena ovat suuret salakuljetuserät. Paljastuneet savukkeiden salakuljetusmäärät ovat tänä vuonna kolminkertaistuneet viime vuodesta. Pelkästään vuoden ensimmäisen puoliskon aikana tulli takavarikoi 21 miljoonaa savuketta - pääasiassa itärajalla.

Huumekoiria tulli on kouluttanut vuodesta 1969 lähtien. Nyt viitisenkymmentä koiraa vainuaa huumeita. Ainakin osa nuuskuista erikoistuu jatkossa myös savukkeisiin.

Tulli kouluttaa savukekoiria pikkuhiljaa lisää. Niistä on saatu hyviä kokemuksia myös muualla Euroopassa, kuten Saksassa, Tsekissä ja Unkarissa.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 20.11.2005)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.