Mainos

Tulivuori purkautuu Meksikossa

Tulivuori Popocatepetl purkautui Meksikossa perjantaina. Kovaäänisen purkauksen myötä tulivuori syöksi ilmaan suuren kaasupilven ja aiheutti sarjan järistyksiä, jotka olivat voimakkuudeltaan 3,3 Richterin asteikolla.

Purkaus kuului ja aiheutti tuhkasateita 32 kilometrin päässä tulivuoresta sijaitsevassa Pueblon kaupungissa. Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan suuri purkaus merkitsisi katastrofia tulivuoren varjossa asuville noin puolelle miljoonalle ihmiselle.

Pahimmillaan se uhkaisi myös 18 miljoonan asukkaan Mexico Cityä, joka sijaitsee vain 60 kilometrin päässä Popocatepetlistä. Viime vuonna tulivuori purkautui 31 kertaa. Pahin purkaus sattui kesäkuun lopussa, jolloin Mexico Cityn kaduille muodostui tuhkakinoksia.

Geologien mukaan pienet purkaukset ovat itse asiassa hyvä merkki. Aktiiviset tulivuoret ovat vaarallisimpia pysyteltyään kauan hiljaa, koska silloin niissä on valtavasti purkautumatonta energiaa. Popocatepetl on 5542 metriä korkea ja se on ollut aktiivinen joulukuusta 1994 lähtien.
(STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.