Veskun Mustang on Suomen komein kesäauto: "Aina tulee joku juttelemaan ja kyselemään"

Suomen komein kesäauto 2023 1:45
Vesku Mattilan Mustang voitti MTV Uutisten kesäautokilpailun. Videolla yllättyneen voittajan kommentit sekä lisää kuvamateriaalia autosta.

Pyysimme lukijoiltamme ennen juhannusta kuvia heidän kesäautoistaan, ja MTV Uutiset saikin valtaisan määrän kuvia toinen toistaan upeammista kesäautoista. Jouduimme suorittamaan kevyttä karsintaa, ja äänestykseen valikoitui lopulta 35 ajokkia.

Kilpailun voitti Vesku Mattilan vuosimallin 1967 Ford Mustang, joka sai peräti 13 prosenttia äänistä. Mattilan Mustang on vuosimalliltaan Mustangin varhaistuotantoa. Autoa on valmistettu aikoinaan paljon, joten vaikka se ei ole varsinaisesti harvinaisuus, on Mattilan Mustang erityisen hyvässä kunnossa. Paljon ajettu, mutta hyvin pidetty klassikkokaara siis!

Toiseksi tuli Pertin Volvo PV834 vuodelta 1952, se sai äänistä kahdeksan prosenttia.

Kolmanneksi äänestettiin Johanna Pontiac Tempest 1967, se sai äänistä seitsemän prosenttia. 

Ylivoimainen voitto

Äänestyksessä oli 35 autoa, joista yksikään ei jäänyt ilman äänisaalista, mutta vantaalaisen Veskun Mustang oli silti ylivoimainen voittaja. Vesku kertoo MTV Uutisille yllättyneensä voitosta, vaikka jonkinlaista menestystä osasikin odottaa.

Mattila myöntää haastattelunsa harrastaneensa pienimuotoista vaalikampanjointia sosiaalisessa mediassa.

– Ennen juhannusta olin Maikkarin sivuilla ja huomasin kesäauto-kilpailun. Neljä vuotta on tuo kesäauto ollut ja aina tulee joku juttelemaan ja kyselemään tästä, niin hetken mielijohteesta osallistuin.

– Tämä on aika yleinen harrastusmalli tämä hard top. Niitä on tehty aikanaan ja tuotu Suomeen paljon, edelleen saa hyvin osia eikä ole kalleimmasta päästä, Mattila kehuu.

Mattila iloitsee voitostaan, ja toivoo menestyvänsä Mustangillaan tulevaisuudessa myös tulevaisuudessa vaikka American Car Show:ssa.

Lähteet: FMOC 

Lue myös:

    Uusimmat