Mainos

Tulipalon taustalla riita huumeiden käytöstä

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut 24-vuotiaan helsinkiläismiehen kahdeksi vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi vankeuteen törkeästä tuhotyöstä. Oikeuden mukaan mies sytytti kerrostaloasunnon tammikuussa 2010 Helsingin Ruoholahdessa.

Tapahtumat sattuivat illalla 22. tammikuuta Selkämerenkatu 13:ssa sijaitsevassa asunnossa. Huumeriippuvuudesta kärsinyt mies tuli vanhempiensa luokse. Tilanne kärjistyi, kun isä huomasi poikansa huumeruiskun. Poika uhkasi itsemurhalla.

Isä lähti asunnosta soittamaan poliisille, ja poika sulkeutui yksin veljensä huoneeseen. Äiti katseli asunnossa televisiota, kun kuului humahdus ja palovaroitin alkoi soida.

Pojan mukaan hän yritti tehdä itsemurhan hirttäytymällä, mutta samalla suusta putosi tupakka. Oikeudessa kuullut todistajat pitivät tällaista syttymissyytä mahdottomana. Oikeus katsoikin, että poika sytytti palon tahallaan.

Pelastuslaitos sai tulipalon rajattua yhteen asuntoon, mutta käräjäoikeuden mukaan tulipalo kerrostalossa aiheutti vakavan vaaran suurelle ihmismäärälle.

MTV3:n uutiset ei julkaise tuomitun nimeä rangaistuksen pituudesta huolimatta muiden asianosaisten henkilöyden suojelemiseksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.