Mainos

Tulipaloissa kuolleiden määrä kasvanut jyrkästi

Tänä vuonna tulipaloissa on kuollut jo 112 ihmistä. Kuolonluvut kasvanevat vielä tästäkin; onhan edessä joulu ja vuodenvaihteen juhlat.

Palokuolemien määrä on noussut jyrkästi. Pelastusalan Keskusjärjestön mukaan tulipaloissa on kuollut tänä vuonna jo 112 ihmistä.

- Koko viime vuoden palokuolemien määrä oli 81. Se ylitettiin tänä vuonna jo syyskuussa, vertaisi tiedottaja Helena Grönstrand tänään.

Kuolonluvut kasvanevat vielä tästäkin; onhan edessä joulu ja vuodenvaihteen juhlat.

Toissa vuonna Suomessa sattui 115 palokuolemaa.

Tavoite: Suomesta Euroopan turvallisin maa

Valtioneuvosto hyväksyi toissa vuonna sisäisen turvallisuuden ohjelman, jonka mukaan Suomesta tehdään Euroopan turvallisin maa. Vuoteen 2012 mennessä Suomen tulisi sijoittua jo viiden parhaan maan joukkoon.

Ohjelman yksi osa on asumisen paloturvallisuus, jota koskeva toimenpidelista hyväksyttiin viime viikon perjantaina sisäministeriössä, kertoo ylitarkastaja Jarmo Jäntti. Palokuolemista suurin osa tapahtuu tavallisissa asuinhuoneistoissa.

Seitsemänkohtaisen asumisturvallisuusohjelman ehkä tärkein aihe on korvata nykyisin Suomessa markkinoilla olevat savukkeet itsestään sammuvilla savukkeilla. Tätä koskeva lakimuutosten valmistelu aloitetaan heti ensi vuoden alusta.

Suunnitteilla on myös ennalta ehkäisevän työn tehostaminen ja palotutkinnan kehittäminen, jotta esimerkiksi palojen syttymissyitä sekä mahdollisia riskiryhmiä pystyttäisiin aiempaa paremmin tunnistamaan.

Erityisiä riskiryhmiä asuntopalojen suhteen ovat esimerkiksi päihde- ja mielenterveysongelmaiset henkilöt sekä huonokuntoiset vanhukset.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.