Kommentti: Ärsytetty Joel Pohjanpalo halusi todistaa Markku Kanervan näkemyksen vääräksi – maalitykki tunkee nyt väkisin Huuhkajien ykkösmiehistöön

Joel Pohjanpalo pääsi irti ja mätti maaleja Huuhkajille – itsevarma kommentti seuraavaan peliin 2:36
Joel Pohjanpalo pääsi irti ja mätti maaleja Huuhkajille – itsevarma kommentti seuraavaan peliin

Joel Pohjanpalo alkaa olla liian hyvä maalintekijä Markku Kanervan sivuutettavaksi Huuhkajien ihanneavauksesta, kirjoittaa MTV Urheilun toimittaja Ville-Veikko Valta Olympiastadionilta.

Joel Pohjanpalo osoitti irti päästyään Helsingin Olympiastadionilla olevansa juuri niin huimassa maalivireessä kuin hänen iskemänsä 16 liigamaalia Turkissa antavat ymmärtää. Pohjanpalo oli ensin 31. peliminuutilla maalintekijän vaistollaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan, kun hän puttasi Teemu Pukin tarjoileman irtokarkin Montenegron maaliin.

Pohjanpalon viimeistelemä hyökkäyskuvio oli yksi viime vuosien komeimmista Suomen maajoukkueelta ja erinomainen esimerkki Robin Lodin ja Pukin muodostaman hyökkäysakselin ikiaikaisesta toimivuudesta.

Seitsemän minuuttia myöhemmin syntynyt 2–0-osuma oli puolestaan maali, joka hakee vertaistaan Pohjanpalon maajoukkuehistoriasta. Lucas Lingmanin vasemman jalan sisäänpäin kiertävä vapaapotku tavoitti etutolpalle juosseen Pohjanpalon, jonka ratkaisu oli sekoitus oikea-aikaisuutta, optimismia, horjumatonta itseluottamusta ja silkkaa neroutta.

Tämän hetken kuumin suomalaishyökkääjä ohjasi pallon kurotusliukunsa päätteeksi upeasti Montenegro-maalin kattoon ja räjäytti stadionin kannattajapäädyn Pohjoiskaarteen villiin juhlintaan.

27-vuotiaalle Pohjanpalolle Montenegroa vastaan syntyneet osumat olivat A-maajoukkueuran maalit numerot 12 ja 13. Nykyvireen valossa määrä on pieni. Yksi selittävä tekijä on hyökkääjää lähes läpi uran piinannut vammakierre, joka vaikuttaa vihdoin hieman helpottaneen.

Pohjanpalo ei peitellyt pettymystään, kun hän joutui seuraamaan sivusta Huuhkajien edellisen kotiottelun viime lauantaina Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan. HJK-kasvatin reaktio on ymmärrettävä, sillä päävalmentaja Markku Kanerva lähetti Bosnia-pelin avaukseen käytännössä Suomen ykkösmiehistön.

Suoraviivainen tulkinta oli, ettei Kanervan papereissa Pohjanpalo ole osa Huuhkajien ihanneavauskokoonpanoa. Syy tähän on tietenkin loukkaantumisten kolhiman ja hieman kulmikkaasti kentällä liikkuvan hyökkääjän kokonaisvaltaisessa pelissä, joka on pahimmillaan puutteellista.

Vastaansanomaton argumentti Pohjanpalon peluuttamisen puolesta on kuitenkin hänen ilmeinen tehokkuutensa.

– Loppujen lopuksi hyökkääjän tehtävä on tehdä maaleja. Jos ei maaleja tee, se on ihan sama mitä siellä kentällä tekee. Se on aina ollut mun mentaliteetti. Tiedän omat vahvuuteni hyvin ja maalien tekeminen on mun iso vahvuus. Se on myös se, mistä futiksessa myös maksetaan, Pohjanpalo paalutti MTV Urheilulle viime viikolla.

– Välillä se voi ehkä näyttää siltä, että olen kentän huonoin pelaaja, mutta jos tekee sen maalin, se riittää. Se tuo pisteitä ja sen tuloksen. Se on asia, jonka olen hyväksynyt ja sillä mä elän.

Pohjanpalon seuraava palkanmaksaja on yksi kesän kuumimmista kysymyksistä suomalaisessa huippujalkapalloilussa. Syksyllä 28 vuotta täyttävän saksalaistuneen helsinkiläisen siirto voi olla uran kannalta määrittävä.

– Pelataan ensin nämä Kansojen liigan pelit ja mennään naimisiin, ja katsotaan sitten, mihin siirrytään, Nizzassa juhannuksena häitään viettävä Pohjanpalo suunnitteli.

Sopimusta Leverkusenin kanssa on jäljellä vielä vuosi, joten lääketehtaan seuralla on vielä oma päätösvaltansa Pohjanpalon tulevaisuudesta. Kiinnostuneita seuroja on hyökkääjän itsensä mukaan pelkästään Saksan Bundesliigasta useita.

Danger-paita ja päättäväinen lausunto

Tiistai-iltana Huuhkajat ei selvästä hallinnastaan huolimatta juuri mässäillyt maalipaikoilla. Pohjanpalo käytti molemmat mahdollisuutensa sataprosenttisesti hyväkseen, ja ilman hänen maalivainuaan ottelusta olisi hyvinkin saattanut tulla lauantain pettymykseltä maistuneen 1–1-tasapelin toisinto.

Päätösvihellysten jälkeen kannattajien ylistyslaulujen kohteena ollut Pohjanpalo saapui lehdistön eteen sopivasti voimiensa tunnossa. 

– Kaksi maalia varmaan riittää näytöksi siitä, että olen avauskokoonpanon pelaaja, hyväntuulinen Pohjanpalo heitti.

Pohjoiskaarteelta saadussa, omalla kuvallaan ja Danger-lempinimellään varustetussa t-paidassa haastattelualueelle saapunut Pohjanpalo lisäsi olevansa valmis pelaamaan Romaniaa vastaan lauantaina.

Tiistai-illan esityksen perusteella Kanervan on enää vaikea sivuuttaa Pohjanpaloa minkään muun kuin kierrätyksen nimissä.

Lue myös:

    Uusimmat