Mainos

Tulevaisuuden kotiteatteria ohjataan elein ja näytöt ovat kännyköitä ohuempia

Teknologiayhtiöt ovat esitelleet laajasti tarjontaansa Las Vegasin CES-teknologiamessuilla. Yhden mielenkiintoisen osa-alueen muodostavat uudet innovatiiviset kotiteatterituotteet.

Valtavia, mutta ohuita näyttöjä

Teknologiayhtiö LG:n tavoin myös Samsung on esitellyt messutapahtumassa 55-tuumaisen OLED-television. Kuvanlaadultaan kehuttua OLED-teknologiaa on aiemmin hyödynnetty vain pienikokoisten näyttöjen yhteydessä, mutta nyt asia näyttää muuttuneen kertaheitolla uutuustelevisioissa.

Samsungin uuden Super-OLED-näytön luvataan tuovan mukanaan aiempaa luonnollisemman katselukokemuksen. OLED-television kerrotaan olevan myös selvästi kevyempiä kuin perinteiset taulutelevisiot. Samsungin uusi 9-sarjan 55-tuumainen OLED-tv painaa 12 kiloa. Television näyttöpaneeli on ainoastaan 1,6 millimetriä ohut ja laitteen kokonaissyvyys on 7,6 milliä. Se on täten useimpia nykyaikaisia kännyköitäkin ohuempi.

LG:n OLED-uutuus lyö vieläkin paremmaksi: Yhtiön 55-tuumaisen OLED-television kerrotaan olevan vain 4 milliä paksu ja se painaa vain 7,5 kiloa.

Ohjaa laitteita äänellä ja eleillä

Uusien televisiomallien kerrotaan passittavan kaukosäätimen eläkkeelle, sillä tänä vuonna markkinoille tulee laitteita, joita voi ohjata äänellä ja käsien liikkeillä. Kanavien vaihto, äänenvoimakkuuden muuttaminen ja jopa netissä surffaaminen onnistuvat puhe- ja käsikomennoilla.

Myös mm. LG:n uutuustelevisiossa ja Sonyn uusista mediasoittimista kerrotaan löytyvän ääniohjausmahdollisuus.

Aiempaa älykkäämpiä soittimia

Ns. älytelevisioiden ominaisuuksia on tulossa vahvasti myös Blu-ray-soittimiin. Soittimista alkaa nyt löytyä mm. nettisselain sekä musiikki- ja elokuvapalveluita. Täten vaikka vanhaan kuvaputkitelevisioonkin saadaan lisättyä uusia älyominaisuuksia.

Soittimet pystyvät kommunikoimaan langattomassa verkossa älypuhelimien ja -tabletkoneiden kanssa. Samsung kertoo, että suurimmassa osassa sen uutuussoittimista on lisäksi ylimääräistä tallennustilaa verkossa.

Sony kertoi puolestaan tänään julkistavansa uudet Google TV:llä varustetut soittimet - verkkomediasoittimen NSZ-GS7 ja Blu-ray-soittimen NSZ-GP9. Laitteet voi yhdistää HDMI-liitännällä televisioon, jolloin niillä voi katsella HD-lähetyksiä, käyttää sovelluksia ja surffata täydellä nopeudella internetissä.

Sonyn laitteiden kaukosäätimissä kerrotaan olevan kokonainen valaistu näppäimistö, mikrofoni äänihakuihin ja kolmen suunnan liiketunnistin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.