Tuleeko tästä Vantaalla kasvaneesta 130-kiloisesta järkäleestä ensimmäinen suomalainen NFL-pelaaja?

7:01
Videolla Tulosruudun juttu Chris Mulumbasta.

Helsinkiläisen Roostersin kasvatti Chris Mulumba tavoittelee tosissaan paikkaa NFL:ään kansainvälisen ohjelman kautta. Hänestä tulisi ensimmäinen Suomessa syntynyt suomalaispelaaja, joka on yltänyt amerikkalaisen jalkapallon National Football Leagueen. 

Vantaan Myyrmäessä varttunut Mulumba sai kutsun NFL:n kansainväliseen International Players -ohjelmaan. Pelaajat aloittavat leirin tammikuussa Yhdysvalloissa, ja maaliskuussa on ohjelmassa iso testitilaisuus. 

Mulumba on yksi yhdeksästä pelaajasta, joka pääsee näyttämään taitonsa NFL:n kykyjenetsijöille. Ohjelman avulla NFL yrittää kasvattaa amerikkalaisen jalkapallon suosiota maailmanlaajuisesti ja tarjota Yhdysvaltojen ulkopuolelta tuleville pelaajille mahdollisuuksia pelata sarjassa. 

– Minulla on hyvät mahdollisuudet NFL:ään. En malta odottaa, että pääsen Floridaan, Mulumba kertoi MTV Urheilun haastattelussa. 

Ohjelmassa on mukana toinenkin pohjoismaalainen, norjalainen linjapuolustaja Leo Kraft

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Lajin pariin vasta lukioiässä

Mulumban vanhemmat ovat kotoisin Kongosta, josta he muuttivat Suomeen pakolaisina vuonna 1991. Chris syntyi vuotta myöhemmin. 

Mulumba aloitti amerikkalaisen jalkapallon vasta toisena lukiovuotena, mutta hän innostui lajista nopeasti ja raivasi tiensä suomalaisen kestomenestyjän Roostersin edustusjoukkueeseen. 

Aiempi urheilukokemus painista ja judosta auttoi kontaktitilanteiden oppimista. 

Mulumba on kasvanut kohti NFL-unelmaa yliopistosarja NCAA:ssa coloradolaisessa Boulderin yliopistossa. Colorado Buffaloesin kotistadion vetää peräti 50 000 katsojaa. 

190-senttisen ja 128-kiloisen järkäleen viime kausi meni piloille loukkaantumisen takia.

– Voisin olla jo NFL:ssä, mutta asiat eivät menneet ihan niin kuin toivoin. 

Kehitys etenee kuitenkin aikataulussa. 

– Tekniikkaa voi aina parantaa ja olla nopeampi ja vahvempi, mutta uskon, että fysiikka on jo riittävän hyvässä kunnossa, puolustuslinjassa pelaava Mulumba sanoo. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja